Ahde Vefa, İç Anadolu’ya

Bu Bozkır’ın dergâhları, yetiştirdi  Ahi Evranı Hacı bayramı, Yunus Emre yi Somuncu Babayı, Hacı Bektaşı Mevlana’yı  Unutur mu bu millet Ahde Vefayı ?

TÜM HABERLER 8.11.2022 16:48:00
Ahde Vefa, İç Anadolu’ya

Ahde Vefa, İç Anadolu’ya

 

Bu Bozkır’ın dergâhları, yetiştirdi  Ahi Evranı Hacı bayramı, Yunus Emre yi Somuncu Babayı, Hacı Bektaşı Mevlana’yı  Unutur mu bu millet Ahde Vefayı ?

Büyük İç Anadolu Platformu Genel Başkanı Av. Mehmet Yalım BÜYÜK İÇ ANADOLU ile ilgili projelerini ve düşüncelerini gazetemize anlattı. Yalım; “Unutulan ya da hiç değeri bilinememiş kahramanlıklarını da, tarihe altın köprü olan varlıklarını da, İÇ ANADOLU YA anlatmak, bütün derdimiz Sadece Sevdirmek değil, anlatmak! Zaten şüphesiz anlayıp da sevmemek imkansız bu coğrafyayı. En sevdiklerimiz hep oradan, en sevdiklerimiz hala orada. Belki göremedik çok sevdiğimiz Yunus Emre’yi ama ;  Kapadokya, Ilgaz dağı, Ihlara vadisi, Erciyes dağı,  Alaeddin Tepe’si, hala orada.

 “Unutturmak Niyetinde Değiliz”

 Oğuz Kaan’ın torunları hiç unutmadılar ecdatlarını. Unutturmak niyetinde de değiller. Şimdi daha sık ve daha sesli olarak dile getiriyoruz dedik ve omuz omuza verdik. 13 incisi, Hacı Bektaş-ı Veli’si ve daha nice saklı güzellikleriyle ‘’İç Anadolu derdimizdir.

“Büyük İç Anadolu Platformu”

 Genel Başkan Av. Mehmet Yalım, Platformumuzu 2019 yılında İç Anadolu’yu tanıtma faaliyetleriyle başladık. Anadolu Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve Cumhuriyet, bütün bu kazanımlarımızda büyük rol oynamış olan asi ve bozkurt ruhlu İÇ ANADOLU halkını,  güzel coğrafyalarında ürettikleri ve korumayı başardıkları değerlerini milletimize hatırlatmak ve tanıtmak istiyoruz. Amacımız hiçbir siyasi ya da kişisel çıkar gözetmeden, yalnızca Türkiye’mizdeki bütün bölgeler kadar ve hatta yakından bakıldığında daha fazlasına sahip olan İç Anadolu’muzun zengin kültürünü ve tarihini milletimize anlatmaktır asıl niyetimiz.

“İstanbul’un 5 milyonu İç Anadolu’ lu”

 “İstanbul’da 1,5 Milyon Sivaslı, 2 Milyon Niğde, Nevşehir, Yozgat, Eskişehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Kayseri, Karaman-Konya  ve 1,5 Milyon Rumeli Balkan Karaman Torunları olmak üzere  5 Milyonuz.  Büyük İç Anadolu Platformu çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Yalım, ‘’İstanbul’un bu uğurdaki önemini vurgulamamız gerekirse, yaklaşık 16 milyon nüfusunun, 5 milyonunu İç Anadolu’ lu vatandaşlarımız oluşturmakta. Bu da azımsanamayacak bir rakamdır. Bizler 5 milyon İç Anadolu’lu hemşerilerimizin hizmetkarıyız.

Hizmete Devam !

  Genel merkezini Beylikdüzü’ nün merkezi noktalarından birinde kurmuş olduğumuz platformumuz, Türkiye ve İstanbul genelinde birçok sivil toplum kuruluşunu da bir araya getiriyor. Merkez ofisimizde kurduğumuz  stüdyolarımız ile daha sık bir araya gelmeyi hedefliyoruz. İç Anadolu Bölgesi’nin 13 ilinde görev yapacak olan yönetim kurulu kadromuz ve 172 ilçe başkanıyla çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında İç Anadolu’lu hemşerilerimizi de platformumuza davet ediyoruz” dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN

 

 


Haber Kaynak : YerelHaberim.Net
Anahtar Kelimeler: Anadolu’