Samsun'da parkomat uygulaması kaldırıldı

Samsun'da parkomat uygulaması kaldırıldı

YURTTAN 4.02.2022 08:44:12 0
Samsun

Samsun’da yol üzeri ücretli otopark uygulaması dönemi sona erdi.

SAMSUN (İGFA) - Samsun’da Parktek Otopark İşletmeciliği tarafından işletilen parkomat uygulaması ihaleyi alan firma ile yapılan 10 yıllık sözleşme sürecinin tamamlanması dolayısıyla uygulama kaldırıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2011 yılında trafik sirkülasyonu ve geometrik düzenleme projeleri hazırlanarak, il genelinde ve Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde bulvar ve caddelerdeki yol üzeri park yerlerinin tespiti ve ücretli parklanmanın işletilmesini kapsayan sözleşmenin sona erdiğini açıkladı.

İl genelinde kaldırılan uygulamda parkomat cihazlarının Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı zimmetine geçtiğini açıklayan Başkan Demir, “105 adet parkomat makinesi, daire başkanlığı ekiplerimiz tarafından sökülmeye başlandı. Dolayısıyla ücretli parkomatla ilgili herhangi bir ücret talep edilemez. Bu noktada ücret talep edenlere karşı dikkatli olunmasını istiyoruz. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde para talep eden kişiler polise ihbar edilmeli” diye konuştu.


Haber Kaynak : İGF