Mimarsinan’ı İstanbul’un yeni Moda’sı yapıyoruz!

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 3.01.2022 17:20:00 0
Mimarsinan’ı İstanbul’un yeni Moda’sı yapıyoruz!

 

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Mimarsinan Mahallesi’ne yönelik 6 aydır devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarında sona gelindiğini açıklayarak; “Mimarsinan’da Kalikratya bölgesinde çok özel bir projeyi hayata geçirmek için KİPTAŞ, BİMTAŞ ve Büyükçekmece Belediyesi olarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Mimarsinan İstanbul’un yeni Moda’sı olacak” dedi.

 

“Çalışacağız, yapacağız, çözüm bulacağız”

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ilk oturumu Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşan Başkan Akgün; Büyükçekmece halkının ve belediye meclis üyelerinin yeni yıllarını kutlayarak şunları söyledi: “Başta hepimizin sağlıklı olmasını sonra ekonomik sıkıntılarımızın, diğer sıkıntıların çözümünü bulunduğu bir yıl diliyorum. Yeni yıla girdik. Allah hayırlı çalışmalar nasip etsin. En büyük sıkıntımız belediyeler olarak ekonomik sıkıntılar olacaktır.  Çalışacağız, yapacağız. Çözümünü bulacağız. 2022 yılında neleri yapacağımızı tekrar gözden geçirmek üzere bu ay Büyükçekmece halkımızın beklediği hizmetler ile ilgili programımızı yapacağız.  Bu ay sonuna kadar plan, yatırım konusunda değişiklikler yapacağız. Öncelikle yol, park ve bahçe, kreş ve sağlık ocaklarını ki sağlık ocağı belediyenin görevi değildir. Bunları toparlayacağız. 2022 yılında çocuklarımızın ilk eğitime merhaba dedikleri kreşler ile ilgili daha fazla çalışmamız olacak. Bunun sebebi çalışan kadınlarımızın, öğretmenlerimizin çocuklarını bırakacakları güvenli bir kreş ve dışarıda çocuk başına 1200 lira alınıyorsa 300 lira, 400 liralık bir rakamla asgari harcamada orayı karşılayacak bir rakamla çalışan kadınlarımıza destek olmak bakımından önem arz etmektedir.”

 

Başkan Akgün ve grup başkanvekillerinin gündem dışı konuşmalarının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

“Türkiye’ye örnek olacak proje yapılıyor”

 

Mimarsinan Mahallesi’nde KİPTAŞ, BİMTAŞ ve Büyükçekmece Belediyesi’nce sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında meclisi bilgilendiren Başkan Akgün, 6 aydır devam eden çalışmada sona gelindiğini ifade ederek; “Biz Mimarsinan’ı yani eski Kalikratya’yı İstanbul’un yeni modası yapmak üzere çalışmalarımızı yaptık. Bu sırada 18.madde uygulamaları yapılacaktı fakat siyasallaştırıldı. 2018 yılında projeyi bitirdik. Top sahası bu işin içine girmeden olmuyor. Orası da roman vatandaşlarının kaldığı bölgede oluyor. Büyükşehir, Ankara sadece seçim yaklaştığından dolayı Roman vatandaşlarının oluğu bölgede çalışma yaptı. Halbuki orası sağlam. Böyle bir siyasallaşmadan sonra pandemide zorlandığımızı biliyorsunuz. Benim ve Ekrem Başkan’ın, Ali Kurt’un KİPTAŞ Genel Müdürü’nün Başkanlığı’nda toplantılarda bu bölge Bakanlar Kurulu kararanına sahip olduğu için o kulvarda gitmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. O karar olmasaydı tamamı üzerinde bir çalışma yapsaydık daha iyi olurdu. 6 aydır devam eden çalışmalarımız son aşamaya geldi. Mimarsinan Belediyesi eski binası bu işe tahsis edildi. 5 eleman çalışmaya başladı. KİPTAŞ ve BİMTAŞ ekipleri ile beraber çalışıyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz planlarımız 3 kattı. Roman vatandaşlar yüksek kat istemiyorlardı. 4 kata çıkarıldı haberimiz olmadan. Bu hafta tekrar bir çalışma yapacaklar son 6 ayda konut artışı ve eksilen var mı diye. Çok dikkatli olmamız lazım. Son aşamaya gelindi. Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdürlüğü, KİPTAŞ ve BİMTAŞ tarafından titiz bir çalışma yürütülüyor. KİPTAŞ inşaatın başlatılıp bitirileceğini söyledi. Her hafta mesaimin 1, 2 saati orada geçecek. Roman vatandaşlarımızın ve futbol sahasının içinde bulunduğu uygulama diğer alanlara örnek olacaktır. Örnek bir sosyal proje yapılıyor. Türkiye’ye örnek olacak proje yapılıyor.”

 

“Tepecik ve Türkoba planları bitecek”

 

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik ve Türkoba planları için önümüzdeki hafta teknik ekibi ile birlikte Büyükşehir Belediye Meclisi komisyonunda olacaklarını belirterek;  “20 yıldan beri siyasallaştırılan, siyasi malzeme olarak kullanılan Tepecik ve Türkoba planları bitecek. Emeği geçen herkese teşekkür edeceğiz” dedi. Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci otumu 6 Ocak Perşembe günü saat 11:00 de yapılacak.