Kayseri Kocasinan'dan fidan açılımı

Kayseri Kocasinan'dan fidan açılımı

YURTTAN 29.03.2022 07:30:40 0
Kayseri Kocasinan

Kayseri'nin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, daha yeşil Kocasinan için yapılan çalışmalarla park sayısında rekor kırdıklarını ve 7 yılda 620 bin ağaç diktiklerini belirterek, 2022 yılında ise 100 binden fazla ağacı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri'nin Kocasinan’da daha fazla park ve yeşil alan oluşturarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını dünya standartlarının üzerine çıkardıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında her yıl hedefledikleri 100 bin adet ağacı toprakla buluşturduklarını dile getirirken, "7 yılda yaptığımız çalışmalarla park sayısını yükselterek, yine yeşil alan rekoru kırdık. Ayrıca 620 bin ağaç diktik. Bilindiği üzere Dünya standartlarına göre kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9 metrekare iken, yaptığımız hizmetlerle Kocasinan’da kişi başına düşen alan miktarı 15,1 metrekareye ulaştı. Böylece Kocasinan, toplam yeşil alan 6 milyon 50 bin 962 metrekare ile dünya standartlarının yüzde 60’in üzerinde yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ı daha da güzelleştirmek adına benzer projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: kayseri kocasinan'dan fidan açılımı