KIBRIS ŞEHİDİNİN ÇELİK BAŞLIĞI 43 YIL SONRA KIZINA VERİLDİ

Kıbrıs Barış Harekatı`nda şehit olan Bölük Komutanı Nizamettin Songur`un çelik başlığı Kıbrıs Araştırmacısı Hasan Taş`ın çalışmaları sonucu 43 yıl sonra kızı Hatıra Dilek Songur`a teslim edildi.

BEYLİKDÜZÜ 12.07.2017 15:50:31
KIBRIS ŞEHİDİNİN ÇELİK BAŞLIĞI 43 YIL SONRA KIZINA VERİLDİ

Şehit Bölük Komutanı Nizamettin Songur`un kızı Hatıra Dilek Songur, yarbay Mustafa Erdem Özerdem,  Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Araştırmacı Hasan Taş`ın katıldığı törende Yarbay Özerdem çelik başlığın kendisine nasıl verildiğini anlattı. Özerdem, kendisine verilen çelik başlığa 43 yıldır gözü gibi baktığını, zaman zaman dolabından çıkarıp başına takarak aynanın karşısına geçtiğini ve silah arkadaşını yad ettiğini söylerken gözlerinden yaşlar süzüldüğü görüldü. Daha sonra şehit komutan Nizamettin Songur`un çelik başlığı kızı Hatıra Dilek Songur`a teslim edildi.


Şehit babasının çelik başlığını alırken Özerdem`in elini öpen ve gözyaşlarını tutamayan Hatıra Dilek Songur şu ifadeleri kullandı "Şu an ne kadar duygulandığımı anlatamam. Gerçekten şu an benim için önemli bir an. Hasan bey size çok teşekkür ediyorum bunu sağladığınız için, komutanımızı bulduğunuz için. Komutana çok teşekkür ederim yüce gönüllülüğünüz için, böyle bir hatırayı bana getirdiğiniz için. Savaş esnasında başında olan başlık yoktu, komutanımızdaymış. O da sağ olsun onca yıl gözü gibi baktığı benimle ve babamın artık bir torunu var Dağhan, onu vatan evladı olarak yetiştirmek istiyorum. Onun için çok önemli bir hatıra. Eminim o da bunu aynı gururla saklayacak çocuklarına iletecektir ilerde"
 

Programın gerçekleşmesinde büyük emeği olan Kıbrıs Araştırmacısı Hasan Taş, konuyla ilgili yapmış olduğu çalışmaları ve bu buluşmayı nasıl organize ettiğini şu sözlerle anlattı: "Binbaşıma o gün ben başka bir konu için gittim. O anılar esnasında bu konu ortaya çıkınca çok önemsedim. Hemen Nizamettin Songur komutanımızın yanında savaşan tanıdıklarımı aradım herhangi bir bilgi var mı tanıdık diye. Onlardan öğrendim bir kızı olduğunu. Bu manzarayı biz Kıbrıs`ta yaşamak arzusu içerisindeydik ama bugün Türk dünyası mümtaz şahsiyeti Rauf Denktaş`ın anısına düzenlenen bir etkinlikte böyle bir hikayeyi paylaşmamız çok daha anlamlı oldu".