"Hakkımı istiyorum!"

"Hakkımı istiyorum!"

YURTTAN 3.02.2022 13:31:44 0

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde çalışan 28 emekli personelin kıdem tazminatı ödenmediği gerekçesiyle Atatürk Anıtı önünde Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'nden izin alarak oturma eylemi başlattı.

Bursa (İGFA)- İçlerinde 3'ü vefat eden 28  emekli işçi adına konuşan Ahmet Çoban; "Ortalama 20 yıldır karda çamurda yağmurda fırtınada ayazda cehennem sıcağında her türlü hava şartlarında Mustafakemalpaşa'yı yaşanabilir hâle getirmek için canla başla çalıştık.

Bizler 2018 yılından sonra KHK ile taşerondan belediyenin asli kadrosuna geçen işçileriz.  Bu yıl da hepimiz emekli edildik. Taşeronda çalışırken bile bizlerin hakkı olan yıllık 8 bin lira alabilecek iken belediyenin aslî kadrosuna geçmenize rağmen bizler bu hakkımızdan mahrum edildik. Şu anda Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve belediye yönetimi ile yüzden fazla denememize rağmen üst makamlara ulaşamadık.

O nedenle de mecbur kaldığımız için bu eylemi istemesekte başlatmak zorunda bırakıldık. 2019 yılında Belediye Fen İşleri Şantiyesinde seçime 1 hafta kala bizleri toplayarak "hiç merak etmeyin sizlerin haklarınızı kuruşuna kadar ödeyeceğim gerekirse cebimden karşılayarak sizleri mağdur etmeyeceğim huzur içinde emekli olacaksınız" ifadesi o tarihte bizleri memnun etmişti. Ancak kaç aydır kapılarını aşındırmamıza rağmen ne yazıkki belediyenin güvenlik görevlisinin haricinde kimseye ulaşamadık. 15 gün buradayız. Sadece bizler alın terimizden sökülen Hakkımızı istiyoruz!" dedi


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: "hakkımı istiyorum!"