HAKKIMDA YÜRÜTÜLEN İDDİALARA TV LERE ÇIKIP BELGELERLE CEVAP VERECEĞİM

İyi Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bölge gazetecileriyle biraraya geldi.

BEYLİKDÜZÜ 19.01.2024 12:42:00 0
HAKKIMDA YÜRÜTÜLEN İDDİALARA TV LERE ÇIKIP BELGELERLE CEVAP VERECEĞİM

 

 

Siyasi gündemi değerlendiren İzsiz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan çalışmaların gece geç saatlere kadar devam ettiğini söyleyen İzsiz milletvekili seçildiği bölgeye olan sorumluluğu içinde bölgedeki sorun ve sıkıntıları Meclise taşıma gayreti içerisinde olduğunu söyledi.

 

"ESENYURT'UN SORUNLARINI GÜNDEMDEN DÜŞÜRMEYECEĞİZ"

 

Milletvekili seçildiği İstanbul 3. Bölgede başta Esenyurt'un geldiğini söyleyen İzsiz, "Ben parlamentoda ne yaptım? 13 ilçemiz var bölgemizde. Bu 13 ilçemiz için birçok sorun ve sıkıntı dile getirilebilir. Bu ilçelerimizin başında Esenyurt var. Esenyurt'un sorunlarını dile getireceğiz ve diğer vekil arkadaşların da Esenyurt'un sorunlarını dillendirmesine öncülük edeceğiz inşallah.

 

"Esenyurt malumunuz kötü olaylarla ve beton yapısıyla hep gündemde olan ama hayır o kadar değil diyebileceğimiz bir yer. Bağlantı yolları ortasında olduğu için bir kere konumu çok değerli. Türkiye'deki ihracatın yüzde 6'sı Esenyurt'taki sanayiden karşılanıyor. Bizim 3500 tane fabrikamız var Esenyurt'ta. İlçemiz aynı zamanda kentsel dönüşümde otel yapılanmasının öncüsü bir kenttir. Çarpık yapılaşma var ama Esenyurt bu kadar kaotik olarak lanse edilmeyi hak etmiyor. Üniversitelerle birlikte gençlik kenti olması lazım Esenyurt'un. Esenyurt'taki trafik sorununu ancak raylı sistemlerle çözebilirsiniz. Benim de İBB Meclisi'nde bulunduğum Kadir Topbaş'ın döneminde ihaleler yapıldı. Ancak geçtiğimiz günlerde sayın belediye başkanımız 'projesiz ihale' diye tanımladı. İBB Başkanımız televizyonlarda da sürekli projelerin engellendiğine ilişkin açıklamalar yapıyor. Ben toplumda büyük bir uzlaşı ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Siyasi çekişmelerle bu toplumun cezalandırılmaması gerektiğini düşünenlerdenim."

 

TOPLUM OLARAK DİYALOG SORUNUMUZ VAR

 

İnsanların yaşadıkları sorunları diyalog kurarak çözebileceklerinin altını çizen İzsiz “Bizim toplum olarak diyalog sorunumuz var. Diyalog kuramazsak hiçbir sorunu çözemeyiz. Son meclis konuşmam insan üzerineydi. Bizim birbirimize toplumsal manada birbirimize ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

 

 

İSTANBUL VE 39 İLÇEDE ADAYLARIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

 

Parlamentoda gündemin çok yoğun olduğunu belirten İzsiz: "Bütçe dönemine denk gelen süreçlerde de bazen oturumlar neredeyse sabahı buluyor. Geç saatlere kadar oturumlar devam ediyor. Bizler de kendi bölgemizin olabildiğince sorunlarını parlamentoya taşımanın, gayreti içerisinde olacağız. Şimdi bir yerel yönetimler sürecine giriyoruz. Partiler daha çok kendi adaylarını belirlemenin gayretindeler. Her bir parti kendi üzerinde bu çalışmayı yapabiliyor. Öyle tahmin ediyorum, bu ayın sonuna doğru neredeyse partiler adaylarını açıklayacaklar. Bütün milletvekilleri kendi seçimi bölgelerinde veya görevlendirilen seçim bölgelerinde adaylarıyla birlikte sahada olacaklar. Bizde İstanbul ve 39 ilçede adaylarımızı açıklayacağız" dedi.

 

"HAKKIMDA YÜRÜTÜLEN KARALAMA KAMPANYALARI VE İDDİALARA TV LERE ÇIKIP BELGELERLE CEVAP VERECEĞİM"

 

Hakkında yürütülen karalama kampanyasına da değinen  milletvekili İzsiz  "Yakında beni daha çok ekranlarda göreceksiniz ve hakkımda atılan iftiralara klasörler dolusu belgelerle cevap vereceğim. Çünkü ben dayanıksız konuşmam. Ayrıca benim uzun yıllardır yanımdasınız ve ne kadar vatansever bir isim olduğumu en iyi bilen sizsiniz. Bugün yerin üstündeyiz, yarın yerin altında olacağız. Ben sayısız kere incitildim ama hiç incitmedim." dedi.

 

"İMAMOĞLU'NUN İYİ PARTİ'YE MÜDAHALE ETMEDİĞİNE İNANMAK İSTİYORUM"

 

İzsiz bir gazetecinin 'İmamoğlu tarafından İYİ Parti'ye bir operasyon yapıldığını düşünüyor musunuz?' sorusuna  ise "Ekrem Bey'le biz aynı mahallenin çocuklarıyız. Benden 6 yaş büyük kendisi. Farklı siyasi partilerde olmak düşmanlık yapmayı gerektirmez. Ben Ekrem Bey gibi entelektüel bir birikimi olan bir şahsiyetin İYİ Parti'nin iç işlerine karışma gibi bir harekette bulunmaması gerektiğine inanıyorum. Ama en son yaşanan İBB Meclisi'ndeki hadiseyi düşündüğümüzde İBB İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili eğer partisi adına Ekrem Bey'le görüştüyse bu siyasi nezaketten uzak bir davranıştır." cevabını verdi.