Genel Başkan Karayün Basın Bayramını Kutladı

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir basın bülteni yayınladı.

ARŞİV 27.07.2015 03:32:22 0
Genel Başkan Karayün Basın Bayramını Kutladı

Yerel Basın Birliği Derneği (YBBD) 24 Temmuz Basın Bayramı Basın Bülteni

 

2015 Türk Basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan o gün bizim günümüzdür... 

 

Göz Ardı Ediliyoruz

Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı Nezir Karayün mesajında; "Bulunduğu ilin, ilçenin, belde ve mahallin her alanda başarıya ulaşmasında ve ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında yerel ve ulusal basın mensuplarımızın ve kuruluşlarımızın gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların sağladığı katkının göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğuna inanıyoruz" 

 

Sözde Meslek Gazetecilik

Karayün; "Ülkemizde 4. kuvvet olarak adlandırılan henüz meslek statüsünde dahi olmayan, Gazetecilik zor bir sanattır. Gazeteci bir nevi kamu hizmeti yapmaktır. Toplumun aynası, gözü kulağıdır. Bu bilinç ve inançla hareket ediyoruz... Bizler Yerel Gazeteciler olarak, sırtımızda nasıl bir yük ve sorumluluk olduğunun bilincindeyiz... Fedakârlığı en çok isteyen sözde meslek olan gazetecilikte, ne yazık ki yetkililer bizler için aynı fedakârlıkları yapmadıklarını görüyoruz. 

 

Her Türlü Sıkıntıya Göğüs Geriyorlar

 

Özellikle gazete sahipleri zor şartlar altında, her türlü sıkıntıya göğüs gerek, yayın hayatını sürdürmenin ve çalışanlarının evine ekmek götürebilmelerinin mücadelesini vermekte. Hakeza yerel basın camiasının içerisindeki tüm çalışanlar maddi imkânsızlıklardan evine ekmek dahi götürememekte. Basın kuruluşlarının ve basın sektöründe çalışanların sorunları çözülmeden bir basın bayramından söz etmemizin mümkün olmadığını düşünüyoruz. 

 

Kutluyoruz

Kamuoyunu aydınlatmak, doğru bilgi akışını sağlamak için her ortamda her koşulda sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini zor şartlar altında yerine getirmeye çalışan, her türlü maddi manevi zorluklara göğüs geren başta "Yerel Basın" mensuplarımızın ve çalışanlarının olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, görevleri sırasında şehit olan meslektaşlarımıza Allah'tan Rahmet diliyoruz.Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Basın, bir milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" sözlerini hatırlatarak,Her türlü baskı ve şiddetten uzak, kendimizi özgürce ifade edebileceğimiz, ifadelerimizden dolayı yargılanıp yadırganmayacağımız, dövülüp öldürülmeyeceğimiz ve bayramımızı gerçekten bayram havasında kutlayacağımız güzel günler diliyoruz.

 

Nezir Karayün

Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Genel Başkanı