Genç yatırımcılara ödül, finale kalanlara staj

Genç yatırımcılara ödül, finale kalanlara staj

EKONOMİ 5.04.2022 11:20:00 0
Genç yatırımcılara ödül, finale kalanlara staj

ÜNLÜ & Co desteğiyle Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen, Türkiye’nin en kapsamlı sanal yatırım yarışması Investimate’de final heyecanı yaşandı. Finalde yarışan 7 lisans ve yüksek lisans öğrencisi yapılan değerlendirmenin ardından ödüllerine kavuşurken, ayrıca finalistler yarışmanın ana sponsoru olan ÜNLÜ & Co’da staj imkanının da sahibi oldular.

İSTANBUL (İGFA)- Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı sanal yatırım yarışması Investimate, Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co’nun ana sponsorluğunda gerçekleşti. Finale kalan 7 lisans ve yüksek lisans öğrencisi yapılan değerlendirmenin ardından ödül sahibi oldular. Ayrıca finalist öğrenciler ÜNLÜ & Co’da staj imkanı kazandı. Yarışmanın jürisi ise finans sektörünün tanınmış isimleri olan Murat Sağman, Gamze Akgüney, Attila Köksal, Berra Doğaner, Barış Esen, Jülide Yiğittürk Gürdamar ve Cüneyt Paksoy’dan oluştu.

Yarışmanın finalinde konuşan ÜNLÜ Menkul Genel Müdürü Gamze Akgüney, sektöre olan ilgiden son derece memnun olduklarını belirtti. Bu yarışma vesilesi ile  Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nü desteklemekten son derece mutlu olduklarını kaydeden Akgüney, “Bu bizim için çok önemli bir projeydi. Yarışmaya katılan tüm genç arkadaşlarımı kutluyorum. Finansal piyasalara artan bu ilgi bir sektör oyuncusu olarak bizi çok mutlu ediyor. Son 2 yılda sektöre katılan yeni yatırımcı sayısının yaklaşık yüzde 30’u 30 yaş altı. Bunun artarak devam etmesini diliyor ve ÜNLÜ & Co olarak öğrenci kulüpleriyle iletişimi, üniversite-özel sektör işbirliğini kuvvetlendirmeyi önemsiyoruz. Böylece gençlerin finansal piyasalara olan ilgisinin artacağını düşünüyoruz. Bu etkinlik de bunun göstergelerinden. Bu yarışmanın ihtiyacımız olan genç ve yetişmiş insan gücü konusunda da katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

ÜNLÜ & Co olarak geride bırakılan 26 yılda Türkiye finans piyasalarının gelişmesi için birçok yeniliğe imza attıklarını anlatan Akgüney, şöyle devam etti: “Son 10 yılda Türkiye’ye gelen yabancı yatırımların yüzde 15’ine aracılık ettik. Yakın bir dönemde de Türkiye’de piyasaların güçlenmesini sağlayacak yeni bir uluslararası işbirliğine gittik. Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs’ın, Türkiye’de ihraç ettiği varantlar için piyasa yapıcısı olarak hizmet veriyoruz. Anlaşma ile Goldman Sachs tüm dünyada edinmiş olduğu know-how ve teknolojik altyapıyı Türk yatırımcılar ile buluşturuyor. Finans piyasalarına ulaşımı kolaylaştırmak adına birçok yeni adım da atıyoruz. 2020 yılının son çeyreğinde başlattığımız “Dijital Dönüşüm Projesi” ile birlikte, dijitalleşmeyi kurum geneline yaymak ve müşteri deneyimini iyileştirmek amacıyla kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmalar çerçevesinde yakın bir zamanda Kolay Hesap uygulamamızı hayata geçirdik. Sermaye piyasalarında işlem yapmak isteyen bireysel yatırımcıların görüntülü görüşme ile uzaktan hesap açmalarını sağlıyoruz.”

 


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: yatırımcılara finale kalanlara