Gaziantep'te 'antik' çalıştay

Gaziantep'te 'antik' çalıştay

22.02.2022 16:33:28 0
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öncülüğünde Gazi şehirdeki 6 antik kentin turizm potansiyelinin artırılması amacıyla yapılacakların yol haritasını belirleyecek çalıştay düzenlendi.

GAZİANTEP (İGFA) - 6 antik kenti sınırları içinde barındıran nadir şehirlerden olan Gazi şehrin turizm potansiyelini arttırmak amacıyla kurum temsilcileri ve kazı başkanlarıyla düzenlenen çalıştayda, alan yönetimi, literatür taramaları, kurumlar arası iş birliği gibi birçok konuda yapılan çalışmalarda gelinen son durum değerlendirildi.

Çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Mimarlar Odası Başkanı Aslı Tezel, Kültür ve Turizm İl Müdürü Bülent Öztürk, Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay, Yesemek Kazı Başkanı Prof. Dr. Atilla Engin, Yesemek Alan Başkanı Zafer Okuducu, Büyükşehir Belediyesi KUDEB Müdürü Serdar Gürsel ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

Katılımcılar, antik kentlerin, turizm potansiyelini arttırmaya yönelik yapılabilecek yeni çalışmalar hakkında görüş bildirerek, kurumlar arası iş birliği üzerinde durdu. Yeni projeler için önerilerde bulunuldu. Antik kentlerde yapılan arkeolojik çalışmaların başındaki kazı başkanları, son bulguları katılımcılarla paylaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantının şehrin geleceği, kültürü için çok önemli bir çalışma olduğunu belirtti. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk de, Gaziantep için belirlenecek yol haritasına dair projeleri ile nasıl destek verebileceklerine dair görüşlerini belirtti.


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: gaziantep'te 'antik' çalıştay