Dünyanın dansı İstanbul Meydanlarında

Dünyanın dansı İstanbul Meydanlarında

KÜLTÜR-SANAT 28.04.2022 16:40:00 0
Dünyanın dansı İstanbul Meydanlarında

İBB, 29 Nisan’da ‘Dünya Dans Günü’ için şehrin park ve meydanlarını piste dönüştürüyor. İstanbullular özel gösteriler, hareketli ritimler ve muhteşem koreografilerle buluşuyor. Tüm İstanbulluların davetli olduğu etkinlikler, 8 farklı noktada profesyonel dansçıların performansıyla büyüleyecek.

İSTANBUL İGFA- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şehrin önemli noktalarında ‘Uluslararası Dans Günü’ kapsamında gösteriler düzenleyecek. 29 Nisan’da birbirinden renkli ve özgün dansın sergileneceği Dünya Dans Günü’nde müziğin ritmi İstanbullularla buluşacak. İstanbullu, dünyaca ünlü müzik türlerinin şehirle harmanlandığı ikonik, enerjik, renkli enerjisini tüm gün boyunca hissedecek. Müzik ve dans severler ateş dansları ile heyecanlanacak, DJ performanslarıyla eğlenecek, gösteri sanatları topluluklarına eşlik edecek.

Dünyanın dört bir tarafında dans gösterisi ile kutlanan bu özel günde İBB Kültür Dairesi Başkanlığı;  Maçka Demokrasi Parkı, Karaköy, Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar İskeleleri, Haliç Metro Parkı ile İBB Ümraniye ve Bakırköy Kültür Merkezleri’ne ‘Dünyanın Dansı’nı taşıyacak. Dünya Dans Günü’nde tüm gün boyunca İstanbullular,  halk oyunlarından Hint danslarına, flamenkodan hip-pop’a, valsden break dansa kadar birçok farklı dans gösterisi ile eğlenecek. İstanbul meydanları interaktif dans topluluklarından, çocuk balesine ve atölyelere kadar geniş yelpazede etkinliklere ev sahipliği yapacak.

İstanbul’un kamusal alanlarının tüm gün boyunca kıpır kıpır olacağı Dans Günü’nde Maçka Parkı’nda 14.00’te başlayacak gösteriler gece 24.00’e kadar sürecek. İstanbul gecelerine ışıltı katacak gösteriler halkın, şehrin yeşillik alanlarında keyifli dakikalar geçirmesini sağlayacak.


Haber Kaynak : İGF