DEV KILIÇ BALIKLARI 2 GÜN SERGİLENİP MUMYALANACAK

Marmara Denizi açıklarında yakalanan iki dev kılıç balığı Balıkçı Kenan Tesisleri’nde sergileniyor.

BEYLİKDÜZÜ 17.01.2024 13:52:00 0
DEV KILIÇ BALIKLARI 2 GÜN SERGİLENİP MUMYALANACAK


 

DEV KILIÇ BALIKLARI 2 GÜN SERGİLENİP MUMYALANACAK

İKİ DEV KILIÇ BALIĞI YAKALANDI

Marmara Denizi açıklarında yakalanan iki dev kılıç balığı Balıkçı Kenan Tesisleri’nde sergileniyor. Görenlerin şaşkınlıkla izlediği balıklar, sergilendikten sonra eti müşterilere sunulacak. İskeleti ise mumyalanarak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne hediye edilecek

Yalova-Adalar açıklarında yakalanan ve boyları iki metreyi aşan iki kılıç balığı Balıkçı Kenan Tesisleri’nde görenleri hayrete düşürüyor. Balık bolluğunun ardından bu kezde kılıç bolluğu var diyen İstanbul’un ünlü balıkçısı Kenan Balcı: “Marmara Denizi açıklarında iki kılıç balığı yakalandı. Beylikdüzü’nde sergiliyoruz. İlk kez kılıç balığı gören vatandaşlarımız şaşırıyor. Büyük, küçük herkes hatıra fotoğrafı çektiriyor” diye konuştu.

ETİ MÜŞTERİLERE İSKELETİ MÜZEYE

İki gün boyunca Balıkçı Kenan Tesisleri’nde sergilenecek olan balık, eti müşterilere sunulduktan sonra iskeleti Türkiye Deniz Canıları Müzesi’ne kazandırılacak. Dünyada tek olan müzeyi Türkiye’ye kazandıran Balıkçı Kenan Balcı: “Müzemize iki yeni balık daha eklenecek. Kılıç balıklarının iskeletini mumyalayarak müzeye hediye edeceğiz. Türkiye Deniz Canıları Müzesi’nde binlerce deniz canlısı bulunuyor. Girişler ücretsiz. Beylikdüzü’ndeyiz. Özellikle öğrencilerimizi müzemize bekliyoruz. Çünkü onların ufkunu açan bir müze. Buraya geldiklerinde filmlerde gördükleri, kitaplara konu olan balıkları canlı dokunup inceleyebiliyorlar. Köpek balığından, orkinosa, hamsiden, vatoza kadar Türk karasularında yakalanan balıkları müzemizde yer alıyor” dedi.

HAVALAR SOĞUDU BALIKLAR LEZZETLENDİ

Balığın faydasına da dikkat çeken İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı: “Kılıç balığının eti kılçıksız. Tam çocuklarımıza ve yaşlılarımıza göre. Zengin omega 3 kaynağı. İster şiş, ister ızgara. Lezzetli bir balık. Bu sene denizlerimizdeki bereket devam ediyor. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgiden dolayı memnunuz. Havalar soğudu. Balıklar yağlandı ve daha da lezzetlendi. Vatandaşlarımız özellikle hastalıklardan korunmak için balık tüketiyor. Hastalığın kalkanı balık. Haftada en az iki gün balık yiyelim. Bu tavsiye doktorlarımızın da tavsiyesidir” ifadesini kullandı.

BALIĞIN FAYDASI SAYMAKLA BİTMEZ

 

Balığın faydasının saymakla bitmediğini söyleyen İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı: “Balık anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağıdır. İçinde katkı maddesi bulunmuyor. Çocukların gelişiminde çok önemli katkı sağlıyor. Yaşlıların kan dolaşımını hızlandırıyor. Bugün reçeteye yazılmayan tek ilaç. Balık demek sağlık demek. Bazen çocuklarımız balık yemek istemiyor. Ama onlara da bir şekilde balığı sevdirmemiz gerekiyor. Ekmek arasına, salatanın içine mutlaka balık koyup yedirmeliyiz” ifadesini kullandı.