CHP'li Aydın 'hibeden vergi'ye Meclis Araştırması istedi

CHP'li Aydın 'hibeden vergi'ye Meclis Araştırması istedi

YURTTAN 24.03.2022 13:20:00 0
CHP

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ekonomik krizden etkilenen esnafın daha fazla vergi yükü altında kalmaması için Meclis Araştırılması açılmasını istedi.

BURSA (İGFA) - Pandemide etkilenen esnaf ve sanatkarlar için devlet tarafından verilen maddi yardımların gelir vergisine tabi olduğu ortaya çıktı.

Hatırlanacağı gibi Hükümet, Mart 2020 döneminde başlayan pandemi tedbirleri kapsamında zaman zaman bazı sektörlerdeki işyerlerini kapatmış, ticari faaliyetlerine ara vermesini zorunlu tutmuştu. Bunun bir sonucu olarak ta gelir kaybına uğrayan esnaf ve işverenler için çeşitli hibe destekleri yürürlüğe konulmuştu. Cumhurbaşkanı Kararı ve Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ kapsamında, COVID-19 salgınıyla mücadelede tedbirlerden etkilenen esnaf ve sanatkarlara 3 ay süreyle 1.000 TL'lik hibe desteği verilmişti.

Konuyu verdiği araştırma önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, esnaf ve sanatkarlara verilen bu hibe desteğinin esnaf ve sanatkarlar tarafından beyan edilecek kazanca dahil edilip edilmeyeceği belirsiz kaldığını dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığınca verilen kararda “COVID-19 nedeniyle verilen hibe destek tutarlarının ticari kazancınıza dahil edilerek vergilendirilmesi gerekmektedir” görüşünün yer aldığına dikkat çekti.

Milletvekili Aydın, esnafın daha fazla vergi yükü altında kalmaması ve korunması amacıyla Anayasa’nın 98’inci TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca “Meclis Araştırılması” açılmasını istedi.


Haber Kaynak : İGF