Büyükçekmece Meclisi Seçilmiş Kadınları Onore Etti

Büyükçekmece Belediye Meclisi`nde, Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 81. yılı kapsamında ilçenin seçilmiş bayanları için özel program gerçekleştirildi.

BÜYÜKÇEKMECE 7.12.2015 18:48:40
Büyükçekmece Meclisi Seçilmiş Kadınları Onore Etti

Kardeş şehir Bulgaristan`ın Gorna Oryahovitsa şehrinde, Büyükçekmece Belediyesi`nce yaptırılan camiye "Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii" adı verilmesi önerisi mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

İlk Seçilmiş Kadınların Sergisi Büyük İlgi Gördü

Mustafa Kemal Atatürk`ün talimatıyla Türk kadının iktisadi ve siyasi yaşama katılması yönünde Anayasa`da yapılan değişiklikle 5 Aralık 1934`te milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmişti. Türk kadına  81 yıl önce verilen milletvekili seçme ve seçilme hakkı Büyükçekmece Belediye Meclisi öncesinde bir dizi etkinlikle kutlandı. Büyükçekmece ilçesinde seçilmiş olan kadın meclis üyeleri, muhtarlar ve kadın bürokratların katıldığı program, Türkiye`nin ilk seçilmiş kadınlarının fotoğraf sergisi ile başladı. Sergi açılışının ardından Büyükçekmece Belediyesi`nin ilk kadın meclis üyesi olan Zafer İzel`in de aralarında bulunduğu kadın meclis üyeleri, muhtarlar ve Büyükçekmece Halk Eğitim Merkezi kurucu müdürü Yüksel Uğurlu`ya Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış ve AK Parti Grup Başkanvekili Recep Erol tarafından çiçek takdim edildi.

"En Başarılı Festival Ödülü"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 5 Aralık 1934`te Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesinin üzerinden 81 yıl geçmesine karşın, kadınların siyaset arenasında yeterince temsil edilememesinin üzücü ve düşündürücü olduğunu belirtti.

Meclis oturumundan önce Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar tarafından da, geçtiğimiz haftasonu "Shinning Star Awards" kapsamında Büyükçekmece Belediyesi`ne verilen Türkiye`nin en başarılı festivali ödülü takdim edildi.

"Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii"

Daha sonra Büyükçekmece Belediye Meclisi`nin Aralık ayı birinci oturumunda yer alan 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündemin ilk maddesi olan kardeş Şehir Bulgaristan`ın Gorna Oryahovitsa şehrinde, Büyükçekmece Belediyesi`nce yaptırılan camiye "Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii" adı verilmesi önerisi oy birliğiyle kabul edildi.Gündemin kalan 3 maddesi ise ilgili komisyonlara oybirliğiyle havale edildi.