BAŞKAN AKGÜN "HİÇ KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece`nin Edirne yönüne gidiş ve gelişi sağlayan her iki köprüde de çökme tehlikesi oluşmaya başladığını, tehlikenin de her geçen gün daha arttığını söyledi.

ARŞİV 11.07.2015 23:19:00 0
BAŞKAN AKGÜN

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün'ün geçtiğimiz ay gündeme getirdiği E-5 Karayolu üzerindeki Mimarsinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında meydana gelen çatlak ve yarılmalar, büyük bir facianın eşiğine gelindiğini gösteriyor.  

 

BAŞKAN AKGÜN "HİÇ KİMSE ALTINDAN KALKAMAZ 

Büyükçekmece Belediyesi'nin Temmuz ayı ikinci oturumunda konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'nin Edirne yönüne gidiş ve gelişi sağlayan her iki köprüde de çökme tehlikesi oluşmaya başladığını, tehlikenin de her geçen gün daha arttığını söyledi. 

 

Geçtiğimiz aylarda Mimarsinan Köprüsü'nün, Büyükçekmece'den Edirne yönüne gidiş istikametinde kalan bölümünde çökmeler oluştuğunu ve bu durumu gündeme taşıdıklarını hatırlatan Akgün; "Şimdi de köprünün Güney'inde kalan geliş istikametindeki diğer köprünün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Taşıyıcı kolonların tamamında yarılmalar ve patlamalar gözleniyor. E-5 Karayolu üzerindeki Mimarsinan Köprüsü'nün geliş ve gidiş yönlerinde ciddi sıkıntılar var. Can ve mal tehlikesi ile karşı karşıyayız. Köprünün ilk bölümündeki tehlikenin gündeme gelmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi, köprü konusunu programına aldı. Ancak zaman geçirilmeden çalışmalara başlanmalıdır. Acil olarak önce Kuzey'deki köprü yıkılıp yenisi yapılmalıdır. Sonra da Güney'deki köprü yıkılarak yenilenmelidir. Aksi bir durumda hiç kimse bu sorumluluğun altından kalkamaz" dedi.


Anahtar Kelimeler: Büyükçekmece`de