Bursa Mustafakemalpaşa'da Başkan Kanar'dan 'kıdem' yanıtı

Bursa Mustafakemalpaşa'da Başkan Kanar'dan 'kıdem' yanıtı

YURTTAN 3.02.2022 15:25:37 0
Bursa Mustafakemalpaşa

Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'dan, kıdem tazminatı alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan vatandaşlara yanıt verdi.

BURSA (İGFA) - Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar yazılı yaptığı açıklamada, konuyla ilgili sorumlu olmadıklarının altını çizerek, "Biz devletimizin üst kurumları ve mahkeme kararları ne derse onu yapmak ile hükümlüyüz. Mağduriyet yaşayan 25 işçi emeklinin paraları hazırdır ve banka hesaplarına yatmıştır" dedi.

2017 yılına kadar belediyenin taşeron firmalarında çalışanların KHK ile kadroya girdiğini anımsatan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "O dönemde imza attıkları kağıtta 'bütün haklarımızdan feragat ediyoruz' ibaresi vardı. Şimdi belediyemize gelen resmi evrakın ilk maddesinde, KHK ile sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerden alınan feragatnameler hakkında Sayıştay Denetçisinin işçilere ödeme yapılamayacağı, ödendiği taktirde kamu zararı ve kişi borcu çıkacağını beyan etmiştir. Ayrıca feragatname beyanına göre, işçilik alacaklarından kamu kurumundan talep edilemeyeceğ ancak taşeron firmadan alınabileceği hüküm altına alınmıştır" dedi.

"HAK KAYBI BULUNMAMAKTADIR"

Söz konusu resmi evraktaki bir diğer hususa da dikkati çeken Başkan Kanar, "Kurumumuz ile işçiler arasında devam eden tazminat alacağı davalarında işçilerin tazminatları mahkeme kararı ile icra dosyalarına teminat olarak yatırılmış olup, dava sonuçlanınca kendilerine ödenecektir. İşçilerin bu bağlamda hak kaybı bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

9 Aralık 2021'de konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da görüş alındığının altı çizilen açıklamada, feragat konusunda yetkilerinin olmadığı bu hususta yetkinin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda olduğu belirtilerek, konunun mahkemelerce çözülmesi gerektiğinin Mustafakemalpaşa Belediyesi'ne iletildiği kaydedildi.

"GEREĞİ YAPILACAKTIR"

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilgili yasal süreç ve mahkeme kararı sonrasında belediye tarafından gereği yapılacağını vurguladı.

Hatırlanacağı gibi, Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde çalışan 28 emekli personelin kıdem tazminatı ödenmediği gerekçesiyle ilçede Atatürk Anıtı önünde Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü'nden izin alarak oturma eylemi başlatmış ve 15 gün sürdürdükleri eylemle ilgili "Hakkımı istiyorum" çağrısında bulunmuşlardı.


Haber Kaynak : İGF