Bursa Gemlik'te Burbak'a 'otopark' isyanı: "Bir koyundan iki post çıkmaz"

Bursa Gemlik'te Burbak'a 'otopark' isyanı: "Bir koyundan iki post çıkmaz"

YURTTAN 3.02.2022 17:16:35 0
Bursa Gemlik

Bursa'da Gemlik Belediye Meclisi'nde gündem dışı söz alan İYİ Parti Grup Sözcsü Sedat Akkuş, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURBAK'ın ücretsiz olan otoparakın ücretlendirilmesini gündeme getirerek, "Bir koyundan iki post çıkmaz" dedi.

Feyzi SARIKAYA / Gemlik Life (BURSA İGFA) - Gemlik Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı konuşmalarda söz alan İYİ Parti Grup Sözcüsü Sedat Akkuş, geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketi olan BURBAK işletmesi tarafından Ziraat Bankası'nın arkasında bulunan ücretsiz otoparkın ücretlendirilmesi konusunu gündeme getirdi.  

Otopark alanının kamulaştırılması için kullanılan paranın belediyenin vatandaştan aldığı otopark ücreti ile yapıldığını anımsatan İYİ Partili Akkuş, "Müteahhitin veya vatandaşın inşaat yaparken yasal mevzuat gereği kendi parseli içerisinde çözemediği otopark sayısı başına ödediği bir ücret var. Bu ücretler özel bir hesapta yasa gereği otopark alanı oluşturulurken kullanabilirsin diye kısıtlanarak toplanıyor. Yani Bursa Büyükşehir Belediyesi vatandaşın otopark yapılsın diye ödediği paralarla otopark alanını kamulaştırıp daha sonra da burayı vatandaşa paralı otopark olarak sunuyor. Bu Gemlik halkına Büyükşehir Belediyesi tarafından atılmış bir kazıktır" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin burada bir koyundan iki post çıkarmaya çalıştığını öne süren  Akkuş, "2019 Mayıs ayında bu otopark alanında Bursa Büyükşehir Belediyesi yine böyle bir girişimde bulunmuştu. O zaman vatandaştan gelen tepkiler üzerine geri adım atılmıştı. Bu yanlıştan vazgeçilmeli" diye konuştu.


Haber Kaynak : İGF