BEYSEV`E HELAL OLSUN!...

Beyhaber, BEYSEV?i ziyaret eden ilk medya kuruluşu oldu.

BEYLİKDÜZÜ 26.02.2013 19:19:00 0
BEYSEV`E HELAL OLSUN!...

Dilek Kazan başkanlığında haftalık olağan toplantı yapmakta olan BEYSEV` in meleklerini BEYERDER kurucu Başkanı sayın Zafer Yıldız ile birlikte ziyaret ettik ve bir söyleşi yaptık.

ÖRNEK KADINLAR

14 bayan  BEYSEV`in Cumhuriyet Mahallesinde Atatürk Bulvarı No 30/ A nolu Beylikdüzü Belediyesi`ne ait küçücük dernek binasında (aslında baraka tarzı bir yer) pazartesi günleri bir araya gelip çevrede yardıma muhtaç olan kadınlara yardım edebilme yarışında.

BU ÖRNEK KADINLARIN SESİNE KULAK VERİN

Çalıştıkları yer küçük, varsın yerleri küçük olsun ama onlar kocaman yüreklere sahiplerdi. Umarız ilçenin Belediye Başkanı Yusuf Uzun, bu dar mekanda çalışmakta zorlanan, sıkıntı çeken BEYSEV mensuplarının daha büyük bir yere geçmelerine vesile olur ve yardıma muhtaç kadınların kendilerinden beklenen hizmeti en iyi şekilde verirler. Çünkü o kadınların bunu hak ettiklerine inanıyorum.  

Başkan Dilek Kazan hanımefendi ile yapacağımız ziyaretin haftalık toplantı sonuna doğru yapma konusunda anlaşmıştık, nitekim öyle oldu. Karşımızda Dilek Kazan başkanlığında 14 kadınımızı oldukça heyecanlı bulduk, hepsinin de tek bir derdi vardı; yardıma muhtaç kadınlara çare olabilmek!

Hemen söyleşiye geçtik:

BEYSEV kaç yılında kuruldu?

BEYSEV (Beylikdüzü Sevgi ve Dayanışma Derneği) 2010 yılının mayıs ayında 7 asil 7 yedek 14 kişi tarafından kuruldu.

Derneği kurma amacınızı sorabilir miyim?

Bölgemizdeki bayanlar arasında birlik,beraberlik ve dayanışma sağlayarak, yoksul kimsesiz ve bakıma muhtaç bayanlara sağlık ve barınma konularına maddi, manevi her türlü desteği sağlamak ve korumak amacındayız.

 

Kurulduğunuz tarihten bugüne kadar ne gibi hizmetlerde bulundunuz?

Beylikdüzü' nde yalnız yaşayan eşi vefat etmiş eşinden ayrılmış ya da  eşi cezaevinde olan, bu şekilde hayat mücadele veren kadınlara ulaşabilmek için Belediyemiz Sosyal Hizmetler birimi, muhtarlardan adlarını aldık adres tesbiti yaptık onlara ulaşmaya başladık. Dernek olarak çalışmalara hayırsever işadamı Balıkçı Kenan' a ait olan yerde başladık. Kenan bey`in sağolsun çok desteğini gördük.

 

Başka ne gibi faaliyetleriniz oldu?

 

Çevremizdeki maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olan 200 kadına ulaştık,bunlardan 110 dan fazlasına vasıflı-vasıfsız iş bulduk.

Hayırlı işlere de imza attınız.

 

İlk hayırlı işi derneğimizin kuruluşundan 2 ay sonra evden kaçan iki genci evlendirmekle yaptık. Çevreden gelen bağışlarla gelinlik damatlık dahil komple eşyaları alındı ve düğünleri yapıldı. Bütün bunlar hayırseverlerin bağış ve yardımları sayesinde gerçekleşti. Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından engelli bireylere tekerlekli sandalye temin etmek amacıyla başlatılan "Kapak Toplama Kampanyası"na toplanan 300 kilogram kapağı Belediyemize teslim ettik. Beylikdüzü' nde yaşayan engelli iki kişinin ihtiyacı olan engelli araçlarını temin ettik. Geçen yıl 15 kadın elele vererek, çeşitli zorluklarla karşılaşmamıza rağmen Sünnet Şöleni düzenledik, öksüz ve yetim 70 çocuğumuzun  sünnetini yaptırdık. Derneğin hedeflerine değinir misiniz? Gençlerimizi sosyal ve kültürel yönden çağımızın gelişen dünya şartlarına uygun olarak yetiştirilmesinde faydalı olabilecek her türlü eğitim ve öğrenim araçları yoluyla desteklemek öğrencilere burs vererek ihtiyaçlarını karşılamak derneğimizin amacıdır. Atölye ve kreş açma projemiz var Üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve yoğun şekilde hazırlandığımız bir projemiz var; bu proje onaylandığı takdirde atölye ve kreş açacağız, bu konuda da Belediye Başkanımızdan atölye için yer konusunda yardımcı olmasını isteyeceğiz. Sosyal faaliyetlerde de adınızdan söz ettirdiniz. Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ile birlikte organize ettiğimiz "Kadına Karşı Şiddete Son ve Telefonla Dolandırıcılık" konulu semineri düzenledik.

 

Yaşadığınız sıkıntılar var mı ? 

 

Burada gördüğünüz 15 bayan arkadaşımızın çoğu ev hanımı, hepsi de çok fedakar insanlar. Aralarında zaman bulamadıkları için çocuklarıyla yeterince ilgilenemeyenler var. Hepsi de "çorbada tuzum olsun" diye canla başla emek vermekteler, fikir üretmekteler. Derneğimizce yaptıkları hizmetlere karşılık herhangi bir ücret  ödenmemekte. İşte bu arkadaşlarımın manevi desteğe ihtiyaçları var, duymak istedikleri de "Allah razı olsun" sözünü duymak, takdir görmek hepimizi mutlu eder. Boş vakti olan yardıma ihtiyacı duyulan bayanlara faydalı olabilmek isteyen duyarlı bayanlara sesleniyorum; kapımız sizlere ve herkese açık.

 

Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

 

Desteklerinden dolayı Başkanımız Yusuf Uzun`a, yardımsever, hayırsever iş adamlarına desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Derneğimize ziyarete gelen ilk gazeteci siz oldunuz, bu nedenle de bizleri çok mutlu ettiniz. Hatırlayıp değerli zamanınızı bizim için ayırdığınız için teşekkür ederiz.

 

BEYSEV iletişim :

Cumhuriyet Mah.Atatürk Bulvarı No 30/ A Beylikdüzü Kültür Merkezi karşısı Beylikdüzü

Eposta : beysev@hotmail.com.tr

facebook.com/beysev.org 0 212 871 38 73  

 

Haber ve Fotoğraflar ( www.beyhaber.com )


Anahtar Kelimeler: BEYSEV`E HELAL OLSUN!...