Beylikdüzü Belediye Meclisi`nde Tansiyon Yüksekti

Beylikdüzü Belediyesi`nde Meclis toplantısında tansiyonun yüksek olduğu görüldü

ARŞİV 2.06.2014 18:57:10
Beylikdüzü Belediye Meclisi`nde Tansiyon Yüksekti

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun  yönettiği toplantı, geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ocağında şehit olan işçilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

 

Paylaşımınızı yadırgıyor, vicdanen siyasi ahlaka aykırı buluyoruz

Zaman  zaman gergin anların yaşandığı ve tansiyonun yükseldiği toplantıda  AK Parti Grup Sözcüsü Av.Mücahit Birinci söz alarak şunları söyledi: "Soma'da kaybedilen işçilerin ailelerine başsağlığı diliyoruz.29 Mayıs İstanbul un fetih yıldönümü. Fatih, onun ordusu, Akşemsettin ve Molla Gürani 'yi rahmetle anıyoruz ve fatihalar gönderiyoruz. 4 yıl önce Mavi Marmara gemisinde şehit olan kardeşlerimiz var, onları da saygı ile anıyor aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz."

 

Av.Mücahit Birinci, Başkan İmamoğlu'na paylaştığı bir instagramın kopyasını göstererek "Beylikdüzü Belediye logosu ile birlikte vefat eden kardeşlerimizin de fotoğraflarını kullanarak paylaşım yapmanızı son derece yadırgıyor ve vicdanen siyasi ahlaka aykırı buluyoruz" dedi.

 

Mücahit Birinci'den sonra CHP adına Mülayim Demirtaş söz aldı, Soma 'da kaybedilen işçilere bir kere rahmetler dilediğini ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti  " Soma'daki iş kazası değil taşeronlaşmaya sebep olan hükümetin cinayetidir. Bunun başka şekilde anlatılması, çalışan ve şehit olanlara hakarettir. Gezi bu ülkede yapılması gerekenleri anlatan bir hadisedir. Gezide ölenler değil öldürenler neden konuşulmuyor? Belediyenin web sitesinde yayımladığınız için teşekkür ediyorum ?

 

Neyi nasıl kullanacağımı sizden öğrenecek değilim

 

Grup sözcülerinden sonra Başkan Ekrem İmamoğlu,eleştirilere ilişkin şunları söyledi  "Kimse kimseye tarih dersi vermeye kalkmasın, biz 1453 ün ne anlama geldiğini de biliyoruz ve o fethin nasıl bir çağ değiştirdiğini de biliyoruz. Fatih Sultan Mehmed ve o gün o mücadeleyi veren  ecdadımızı da anmaktan geri durmayız.Gezi olayları ile ilgili yorumlarınızı yaptınız. CHP Grup sözcüsü de düşüncelerini aktardı ve benim de duygularıma tercüman oldu. Burada gezi olaylarını saatlerce sizinle paylaşmayacağım, çünkü  tartışma platformunun yeri burası değil.Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak amblemi  kullanmak benim hakkım. Orada neyi nasıl kullanacağımı sizden öğrenecek değilim. Ben o gencecik yaşta sadece demokrasi ve kendi özgür düşüncesi adına mücadele veren o genç kardeşlerimin hayatını kaybetmesine duyduğum üzüntüyü orada paylaşmaktan gurur duydum." Toplantıda Başkanlık teklifi olarak sunulan Sulh Protokolünde Çarşamba Pazarının Beylikdüzü Belediyesi'ne 22 milyon TL lik büyük bir borç oluşturduğunu belirten İmamoğlu, "Bu dosya 2009 da sulh ile çözülmüş olsaydı, zarar bu kadar büyük olmayacaktı. Şu an ki borç meblağı ile tam 4 tane Çarşamba pazarı yapılabilirdi.Bu durum, kamu kaynaklarının doğru kullanılmadığı konusunda önemli bir örnektir. Beylikdüzü halkı adına benim yüreğim acıdı" dedi.

 

AK Parti grubundan; belediye tarafından açılan spor okullarının ücretli olacağının belirtilmesi yönündeki gelen yazılı önergesine cevap veren Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Aksine biz şu ana kadar bir kısmı ücretli hizmet veren yaz spor okullarını tamamen ücretsiz hale getirmek için çalışıyor, ilçe spor müdürlüğü ve ilçe spor kulüpleri ile toplantılar yapıyoruz" dedi. Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün kurulmasına yönelik gündem maddesi ve  sağlık işlerinin bir birimde toplanması, toplumun daha doğru bir sağlık hizmeti alması ve hasta bakımlarının daha sağlıklı yapılabilmesi adına Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün de kurulması maddesi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

Başkan İmamoğlu Meclis 2. Oturumunun 5 Haziran Perşembe günü Saat 10.00'da yapılacağını belirterek ilk oturumu kapattı.

www.beyhaber.com