BEYKOMDER "KADINA ŞİDDETE HAYIR!"

Son günlerde meydana gelen kadın cinayetleri ile ilgili Türkiye' nin dört bir yanında basın açıklamaları yapılıyor.

28.11.2021 18:08:00 0
BEYKOMDER

 

 

BEYKOMDER (Beylikdüzü Komşuları Derneği) Başkanı Osman Tezemir, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitler Meydanı' nda (Metrobüs meydanı) bir basın açıklaması yaptı.


Başkan Osman Tezemir kadına yapılan her türlü şiddetin karşısındayız. Kadına şiddet demek insanlığa karşı yapilan bir ihanettir. Keşke Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü diye bir güne hiç ihtiyaç duymasaydık." dedi.


Tezemir basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Değerli Beylikdüzülü komşularımız, kıymetli basın mensupları öncelikle bu önemli günde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize  çok teşekkür ederiz.

Keşke Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü diye bir güne hiç ihtiyaç duymasaydık.

 

Hepimizin bildiği gibi ne yazık ki bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunu ve kanayan yarası..

Kadına şiddet sadece kadını değil, toplumu ilgilendiren bütüncül bir konu. Çünkü şiddet sonuçları itibariyle sadece şiddet gören kişiyi değil aynı zamanda bir babayı, bir evladı, bir kardeşi, toplumu ve resmi büyüttüğümüzde; daha da önemlisi ülkemizin geleceğini etkiliyor.

 

Şiddeti görmezden gelmek, mücadele etmemek;  suça ortak olmak demektir. Bu mücadele toplum olarak hepimizin sorumluluğu.

 

Şiddet çok yönlü bir eylemdir. Fiziksel, cinsel, duygusal, ekonomik ya da siber olabilir. Bunların hepsi birer şiddet biçimidir ve açık konuşalım bu ülkede yaşayan HER KADIN birer şiddet mağdurudur. 

 

Şiddete karşı duyarlılığımızı artırmak ve somut çözümler üretmek zorundayız. Öğrenmek hak aramanın birinci adımıdır. Her kadın haklarını mutlaka bilmelidir.  Sorunlar ortada artık çözümleri konuşmamız ve derhal  uygulamaya geçmemiz lazım.

Biz Beylikdüzü Komşuları Derneği olarak şiddet gören kadınlarımızın daima yanında olacağız. Asla yalnız bırakmayacağız ve popülist söylemlerden uzak, çözüm odaklı bir mücadele üzerinde çalışmalarımızı yılın her gününde sürdürmeye devam edeceğiz.

Ben ve tüm arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederiz."

 

Kan Bağışında Bulundular

BEYKOMDER Başkanı Tezemir, dernek üyeleri ve vatandaşlar Metrobüs Meydanı’ ndaki Kızılay Kan Toplama Merkezi’ ni ziyaret ederek Kan Bağışında bulundu.

Kan vermenin insanlık için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Tezemir;

“Vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını arzu ediyor ve  bekliyoruz. Allah korusun insanın başına beklenmedik ciddi olumsuzluklar gelebilir. Bu nedenle herkesi kan vermeye ve hayat kurtarmaya davet ediyorum. Dernek üyeleri arkadaşlarımla birlikte kan verme konusunda seferber olarak kan bağışında bulunduk her zaman da destek olacağız. Vatandaşlarımızdan da bu konuda destek bekliyoruz.” dedi. 


Anahtar Kelimeler: BEYKOMDER "KADINA ŞİDDETE HAYIR!"