Başkan Cihan Kılınç, Yetkilileri Göreve Davet Etti

Cihan Kılınç , Yetkilileri Göreve Davet Etti

YURTTAN 3.06.2022 14:08:00 0
Başkan Cihan Kılınç, Yetkilileri Göreve Davet Etti

KAMUOYUNA DUYURU

İstanbul ilinde 25.Mayıs.2015 tarihinde yürürlüğe giren “Servis Taşımacılığı Plaka Tahsisi” devam eden süreçlerde bazı UKOME kararları ile “Plaka Tahdidi” uygulamasına dönüştürülmüştür. Bu durum çeşitli tüzel kişilik ve kuruluşlarca İdare Mahkemesi nezdinde yargıya taşınmış durumdadır. Yargılama ise halen devam etmektedir. 


İlimizde 39 İlçenin olduğu ve her ilçede hemen her yıl yeni okulların açıldığı ve zaman zaman yeni yatırımlar yapılarak çeşitli alanlarda tesisler açıldığı aşikârdır. Her ne kadar İstanbul UMUM Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odasının açıklamaları İstanbul'da servis aracına ve/veya yeni servis plakasına ihtiyaç yoktur şeklindeyse de, bu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.
İstanbul’daki nüfusun sürekli olarak artış gösterdiği, her yıl yeni okul ve fabrikaların da açıldığı göz önüne alınarak, İstanbul'daki taşımacılık faaliyetleri konusunun tüm parametreleri ile ele alınıp UKOME gündeminde kalıcı, hukuka uygun, net kararlar ile ve geri dönülmeksizin çözüme kavuşturulması gerekmektedir.
Bu minvalde; Konu ile alakalı yapılacak her türlü çalıştaya, sahadaki tüm deneyimlerimizi aktararak katkı sağlamaya hazır olduğumuzu özellikle belirtmek isterim.


Ayrıca sektörümüzdeki sorunların giderek büyümeye başladığı bu günlerde, İstanbul UMUM Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Yönetiminin, tur firmaları hakkında yapmış oldukları maksatlı açıklamalar karşısında, İstanbul Ticaret Odası 22. Komite Üyelerini ve İSTAB Yönetim Kurulunu göreve davet ediyorum. 

KILINÇSOY A.Ş
Yönetim Kurulu Başkanı
Cihan KILINÇ