Cumhuriyet`in 93.kuruluş yılı Büyükçekmece`de kutlandı

Cumhuriyet`in 93. Kuruluş Yılı kutlamaları kapsamında Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Balosu`nda tam bir coşku yaşandı.

BÜYÜKÇEKMECE 29.10.2016 14:44:45
Cumhuriyet`in 93.kuruluş yılı Büyükçekmece`de kutlandı

Beylikdüzü World Point Yaşam Merkezi`nde yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan baloda eşi Hatice Akgün ile birlikte davetlileri karşılayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yapmış olduğu açılış konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır” dedi.

Cumhuriyet Bayramı’ nın Büyükçekmece’de her zaman coşkuyla kutlandığını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, “Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır, bin yıldan beri bunun mücadelesini veren milletin fertleriyiz. Daha nice günlerde ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu aydın yolda yürüyerek Cumhuriyetimizi daha parlak noktalarda görmek için elimizden gelen çalışmayı yapacağımızı da ifade etmek isterim. Cumhuriyeti bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını şu ana kadar bu ülke, bu bayrak ve din için ne kadar şehidimiz varsa hepsinin ruhları şad olsun” dedi.

“15 Temmuz bizim için bir dönüm noktasıdır”

15 Temmuz`da gerçekleşirilmek istenen darbe girişiminin Türkiye’yi Cumhuriyete daha çok bağladığını da dile getiren Başkan Akgün, “15 Temmuz bizim için bir dönüm noktasıdır. Bu ülkeyi hep birlikte kalkındıracağız. Cumhuriyeti hep birlikte çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. Bunun için dünyada ne olursa biz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde sımsıkı, birbirimize sahip çıkarak Cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıkarak bu birlikteliğimizi ebediyen yaşatacağız, bunda azimli ve kararlıyız” şeklinde konuştu.

Tarihçi - Yazarlar Sacide Bolcan ve Sinan Meydan`ın Atatürk`ün hayatı hakkında yapmış oldukları söyleşilerin ardından Başkan Akgün, Cumhuriyetin 93’üncü kuruluş yılı için hazırlanan pastayı kesti.

Cumhuriyetin kuruluşunun 93.yıldönümü kutlamaları Candan Erçetin’in Atatürk`ün sevdiği şarkılardan oluşan konseriyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler: