EN İRİ KURBANLIK "CILIZ" BEYLİKDÜZÜ`NDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Beylikdüzü Belediyesi Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nin en temiz kurban çadırları seçildi

BEYLİKDÜZÜ 10.09.2016 22:04:28
EN İRİ KURBANLIK

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen törende büyükbaşta 3 çadır, küçükbaşta da 1 çadır sahibi ödüle layık görüldü. Günün en ilgi çeken olayı da İstanbul’daki kurbanlık pazarları içinde en ağır kurbanlığın alanda tanıtılması oldu. Kendisi kocaman ama ismi “Cılız” olan boğa tam 1,5 ton ağırlığında.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde “En Temiz Çadır Yarışması” nınheyecanı vardı. Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “En Temiz Kurban Çadırı” Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerine kavuştu.Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen törende; büyükbaş çadırlarında Ahmet Güneş’in 7 NO’lu çadırı en temiz 1. çadır seçildi ve kendisine tam altın hediye edildi. 27 NO’lu çadır sahibi Abdullah Yıldız 2.’liği ve yarım altın ödülünü teslim alırken, 8 NO’lu çadır sahibi Aydın Bakar, 3. olarak çeyrek altın kazandı. Küçükbaşlarda ise Yücel Kılıç’ın 6 NO’lu çadırı, en temiz çadır olarak açıklandı ve madalyası verildi. Törene, ilçe tarım müdürü, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.

“İstanbul’da En İyisi, En Doğrusu Beylikdüzü’nde”

En hijyenik ve çevreye duyarlı şekilde bir kurbanlık alan oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,“İstanbul’da en iyisi, en doğrusu Beylikdüzü’nde diyebilirim. Bütün hayvanların sağlık kontrolleri yapıldı.” dedi. İstanbul gibi büyük bir metropolde Kurban Bayramı’nınen güzel şekilde geçmesinin büyük mesuliyet olduğunu da belirten İmamoğlu, “Biz şehri rahatsız etmeyecek bir alanda bu pazarı kurduk. Hayvancılık yapan dostlarımızın bu merkezde bütün ihtiyaçlarını düşündük. Kurban kesim günündeki yığılmayı engellemek için belirli bir düzen içinde kurban kesim noktasından vatandaşların kurbanlıklarını alması hususunda titiz davrandık. “ şeklinde konuştu.

En Temiz Çadır Sahiplerine Ödülleri Verildi

En Temiz Kurban Çadırı Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerini takdim eden İmamoğlu, “Geleneksel hale getirdiğimiz yarışmamızda çevreye ve müşterilere en iyi hizmeti veren, hayvanların bakımı, temizliği ile ilgilien hassas davranan çadır sahiplerini de ödüllendirmek istedik. Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüzden, İlçe tarım müdürümüze kadar pek çok birimimiz bu yarışmayı organize etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi ve hijyende 1. olan çadırı ziyaret ederek, kurbanlıkları inceledi, çadır sahibi ile sohbet etti.

 

Anahtar Kelimeler: