NAZIM`IN HİÇ YAYINLANMAMIŞ SES KAYITLARI CD'YE BASILDI

Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz Büyükçekmece'de okurları ile söyleşi ve imza gününde bir araya geldi

BÜYÜKÇEKMECE 23.01.2016 23:53:38
NAZIM`IN HİÇ YAYINLANMAMIŞ SES KAYITLARI CD

Hıfzı Topuz, Nazım Hikmet'in sadece kendisinde olan hiç yayınlanmamış ses kayıtlarının Büyükçekmece Belediyesi tarafından Cd'ye basıldığını öğrendi.

Büyükçekmece Belediyesi edebiyat söyleşilerinde gazeteci yazar Hıfzı Topuz'u Atatürk Kültür Merkezi'nde okurları ile buluşturdu. Programa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, tarihçi yazar Sacide Bolcan, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda edebiyat sever katıldı. Sahneye alkışlar eşliğinde çıkan Hıfzı Topuz Atatürk ile çocukluğunda gördüğü anılarını ve ailesinde Atatürk'ün her zaman konuşulduğunu anlattı. Programda Topuz'a en büyük sürpriz ise kendi evinde misafir ettiği Nazım Hikmet'in, ses kayıtlarını Büyükçekmece Belediyesi'nin birleştirip Cd haline getirmesi oldu.

SES KAYITLARINI BİZE VERDİ”

Nazım Hikmet'in kendi sesinden yayınlanmamış kayıtlarını Hıfzı Topuz'da olduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bu ses kayıtlarını bize Hıfzı Topuz verdi. Bizde onları Cd haline getirdik ve küçük bir kitapçıkla birleştirdik. Bu günün anısına aslında Hıfzı Topuz'un topluma kazandırmış olduğu bu eseri kendisine plaket ile birlikte hediye ediyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

ÇOCUKKEN KULAKLARIM ATATÜRK İLE DOLDU”

Kendisinin Atatürkçü olduğunu ifade eden gazeteci yazar Hıfzı Topuz, Benim ailemin büyükleri Atatürk'ün yakınlarıydı. İsimlerini söylemek istemiyorum. Benim yakınlarım Atatürk'ün sofrasında yemek yiyen insanlardı. Ben çocukken onlardan sofrada neler konuşulduğunu dinlerdim. Ben çocukken kulaklarım Atatürk ile doldu. Evde hep bir Atatürk sevgisi vardı. Babam Atatürk ile beraber çalışmıştı. Çok sonradan babam ile Atatürk arasındaki telgrafları buldum” dedi.


Anahtar Kelimeler: