YILIN SON MECLİSİNDE HER YER TURUNCU, HER YER ÇİÇEK

Beylikdüzü Belediyesi, 2015 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. 1. Başkan Vekili Ömer Şatır Başkanlığında yapılan Aralık Ayı Meclis Toplantısı 1.Oturumu, yeni yılın hayırlı olması dilekleri ile açıldı.

BEYLİKDÜZÜ 7.12.2015 18:51:21
YILIN SON MECLİSİNDE HER YER TURUNCU, HER YER ÇİÇEK

YILIN SON MECLİSİNDE HER YER TURUNCU, HER YER ÇİÇEK

07.12.2015

Mecliste en çok dikkat çeken konu ise 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında Beylikdüzü Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün mecliste; ilçedeki “kadına şiddete dur” diyen Dünyayı Turuncuya Boyayalım etkinlikleri kapsamındaki farkındalık yaratması oldu. Masalara turuncu atkılar ve rozet bırakıldı. Dünya Kadın Hakları Günü’nün kutlandığı kadın meclis üyelerine ve katılımcı herkese çiçek takdiminde bulunuldu.

Beylikdüzü Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Oturumu gerçekleşti

Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır Başkanlığı’nda toplanan mecliste gündem maddelerine geçilmeden önce Aralık Ayı’nı kapsayan önemli günler bir bir kutlandı. 1. Başkan Vekili Şatır; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü, 19 Aralık Dünya İnşaat Mühendisleri Günü ve 22 Aralık Mevlid Kandili ile ilgili anlamlı bir konuşma yaptı. 2016 yılının yeni bir heyecan ortamı yaratacağını ifade eden Şatır, yeni yıl için güzel dileklerini sundu. Beylikdüzü CHP İlçe Başkanlığı’na Avukat Taşkın Özer’in seçildiğini de belirterek, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Kadın Erkek Eşitliğine Dikkat Çekildi

Mecliste ön plana çıkan en önemli hususlardan biri de kadının seçme ve seçilme hakkını elde ettiği 5 Aralık 1934tarihinin vurgulanmasıydı. Dünya Kadın Hakları Günü’nün kutlandığı mecliste kadınlara çiçek takdim edildi. Başkan Vekili Şatır, 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında Beylikdüzü’nde kadına ve kız çocuklarına gösterilen şiddetin son bulmasına dikkat çekmek amacıyla farkındalık yaratılmaya çalışıldığını, Birleşmiş Milletler’in öncülük ettiği Dünyayı Turuncuya Boyayalım etkinliğine destek verildiğini söyledi. Mecliste katılımcılara rozet ve turuncu atkılar dağıtıldı. Kadın ve erkek eşitliğinin sadece sözde değil uygulamada görmek istediklerini belirten Şatır, sosyal ve siyasi tüm adımlarda kadınlara öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti. Bu anlamda Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Beylikdüzü Kent Konseyi’nin ciddi çalışmalar yürüttüğünü anlattı. Ayrıca Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kocasından şiddet gören kadına, eşinin maaşının yarısının verilmesi maddesini Disk Genel İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi’ne eklettiğini de hatırlattı.

Aralık Ayı Meclisi’nde gündem maddelerine geçilmeden önce AK Parti Grubu’ndan 2 sözlü önerge sunuldu. Sunulan önergeler oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündem maddeleri görüşüldü.  1. Madde ile ilgili meclise bilgi sunulurken 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 12, 14, 15, 16, 17, 18 ve 19. Maddeler oy birliği ile 4, 10, 11, 13. Maddeler ise oy çokluğu ile meclisten geçti. 1. Oturum gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi. Meclisin 2. Oturumu ise komisyon raporlarını görüşmek üzere; 11 Aralık Cuma Saat 10.00’da yapılacak.