İmamoğlu "Gölün ortasına da bina dikerler"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal?ın Bahçeşehir göletini imara açtığını hatırlatarak Büyükçekmecelileri uyardı: ?Bak ben sizi bir uyarayım biliyorsunuz değil mi Bahçeşehi

BÜYÜKÇEKMECE 9.03.2019 20:16:36 0
İmamoğlu

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Büyükçekmece Tepecik Meydanı’nda düzenledikleri ortak mitinge binlerce kişi katıldı.

Mitingde konuşan CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, Tepecik meydanının tarihinin en kalabalık mitingine şahit olduğunu belirterek; yeni dönemde de Cumhuriyetin 100. Yılında 100 projesinin hayata geçirileceğini söyledi. Akgün şöyle konuştu: “Yapacaklarımızın yüzde 50’sini başlattık. Evlerinize gönderdik. 100 projeyi göreceksiniz. Herkese dokunuyor. Çocuğa, anneye, yaşlı anamıza babamıza, boşta gezen iş bulamayan kardeşlerimize hepsine yer var. Hepsi orda kendisine uygun birçok proje görecek. 1 Nisan’dan itibaren bunları sizlerle birlikte yapacağız.”

 

“Tepecik’in makus talihini biz değiştirdik”

Akgün; “Sevgili Tepecikli ve Türkobalı ailem. Bana burada bir hanım dedi ki:  ne yaptınız bugüne kadar? Benden önce burası Tepecik belde belediyesiydi. Dedim ki; ben şimdi size sizin anlayacağınız dilden çok basit neler yaptığımızı. Büyükçekmece Tepecik özel bir yer. 2004’den beri burada sözler verilir. Bu meydana geldiler, ey Tepecik halkı dediler caminizi biz yapacağız dediler, ey Tepecik, Türkoba halkı bize oy verin Tepecik’ten metroya binip İstanbul’a gideceksiniz dediler. Peki seçimden sonra ne oldu? Peki camiyi, meydanı, Atatürk Caddesi’ni kim yaptı? Biz. Peki Seyit Onbaşı Cami’sini kim yaptı? Biz yaptık. Peki kapanmış olan bu mahallesinin öbür tarafı mahkeme kararı ile iptal edilmiş olan imar planlarını tekrar hem de yüzde 70 arttırarak kim yaptı? Hasan kardeşiniz yaptı. 11 kilometreden daha fazla yağmur suyu kanallarını kim yaptı? Biz yaptık. Peki tretuvarlarda ağaç yoktu, tretuvar yoktu. Elektrik hatları havadaydı yüzde 70 aşağı indirilmesini BEDAŞ ile birlikte biz yaptık mı yapmadık mı? Biz yaptık. Peki burada daha önce hiçbir şey yoktu. Büyük devasa Nejat Uygur Kültür Merkezi’ni kim yaptı? Biz yaptık, Hasan Akgün’ün ekibi yaptı. Peki sosyal tesisi kim yaptı? Hasan Akgün’ün ekibi yaptı. Ben ve ekibim Tepecik’in makus talihini değiştirdik” diye konuştu.

“Hasan Akgün’ün en kolay seçimi olacak”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Tepecik’e çok güzel hizmetler yaptığını en iyi bilen kişilerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Benim anlamadığım bir şey var hani gönül işi diyorlar anladık. Bir de şöyle bir şey yapıyorlar İstanbul gönül işi, Büyükçekmece sevdam. Yahu nasıl hemen sevdalanırlar? Yani Büyükçekmeceli olmayan nasıl Büyükçekmece’ye hemen sevdalanır onu anlamış değilim. Bir başka boyutu daha var. Derki bu sevgili aday, Büyükşehir başkan vekili derki, bana oy verenlere hizmet edeceğim der. Bak ben sizi bir uyarayım biliyorsunuz değil mi Bahçeşehir’de bir gölet var. Gölet ile göl arasında bir tek et farkı var. Gölün ortasına da bina yaparlar. Yaparlar bak ben söyleyeyim size. Hizmet enerji işidir. Hizmet gerçekten sevmek işidir. Hele hele ait değilsen yapamazsın. Bu şehre ait olacaksın kardeşim. Büyükçekmece’ye ait olacaksın. Büyükçekmece’de birinin eline bir şey batsa için cız edecek, yanacak. Seçilmeyecek ve buradan gidecek bir daha buraya uğramayacak adama oy verilmez. O bakımdan bu seçim iddia ediyorum, değerli Hasan Akgün başkanımın en kolay seçimi olacak. Ama biliyorum o işini şansa bırakmaz, siz hiç bırakmayın.”