DSP li Dalaman "Acaba Akgün`ün Yumurtaları mı Soğuyacak"

Demokratik Sol Parti (DSP) Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz, Akademisyen Banu Dalaman ve DSP Meclis üyesi adayı Murat Lehimler ile birlikte düzenlenen kahvaltılı bir programda basın mensupları ile biraraya geldi.

BÜYÜKÇEKMECE 5.03.2019 20:30:40 0
DSP li Dalaman
Programda yaptığı konuşmada ilk işlerinin muhalefeti değiştirmek olduğunu söyleyen Ümit Şahbaz projelerini anlattı. Şahbaz "hak ettiği hizmeti almamış bir ilçede büyük bir değişimi başlatacağız. Gözün aydın Büyükçekmece, Gözünüz aydın gençler, yaşlılar, erkekler, kadınlar,işçiler, memurlar, öğretmenler, emekliler... Büyükçekmece'de sessiz çoğunluğun sesi olmaya, herkesi kucaklayan, inançlara saygılı bir anlayışla geliyoruz." dedi.
 
 
BELEDİYENİN KAPILARI 24 SAAT AÇIK OLACAK
 
Seçimleri kazanmaları halinde tek adamlık devrine son vereceklerini söyleyen Şahbaz "Türkiye Cumhuriyeti'nin gururu, çağdaş, özgürlükçü Atasına bağlı bir ekiple 24 saat kapısının sürekli açık olacağı bir Belediyede vatandaşa hak ettiği hizmeti vereceğiz. Büyükçekmece' de vatandaşın çıkarına olmayan hiç bir projeye imza atmayacağız. Belediyede adamı olanın değil haklı olanın işi görülecek" dedi.
 
Konuşmasının bir bölümünde Büyükçekmece'de öğretmenlerin yaşadığı konut sorununa çare olacaklarını söyleyen Ümit Şahbaz bu konuda şunları söyledi "Büyükçekmece' de kuracağımız kooperatiflerle 2+1 daireleri maliyetine, 10 yıl taksitle öğretmenlerimize tahsis edeceğiz. Öğrenciler ve veliler okul kayıtlarında artık hiç ücret ödemeyecek. Okulların tüm masraflarını Belediyemiz karşılayacak. Yaşlılarımıza evde bakım hizmetini daha yaygın hale getireceğiz" 
 

Muhalefet partilerinin görevlerini yerine getirmediğini söyleyen DSP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz, "Muhalefet görevini yapmadığından dolayı bizler de eğitimli bir ekip olarak bu yerel seçimlerde önce muhalefeti değiştireceğiz. İnşallah 2023'te de iktidarı değiştirmeyi hedefliyoruz ve önce muhalefeti değiştireceğiz" 
 
DSP Büyükçekmece Belediyesi 1.sıradan Meclis üyesi adayı Murat Lehimler yaptığı konuşmada Büyükçekmece' nin sorunlarına değindi, ilçede 422 kahvehane ve çay ocağı olduğunu buradaki insanlara ne kadar çaba sarf edilirse edilsin birşey anlatamanın mümkün olamayacağını ifade etti.
 
Kentsel dönüşüm konusunun önemine de değinen Lehimler, Büyükçekmece'de  deniz ulaşımından gerektiği gibi yararlanılamadığını da sözlerine ekledi.
 
 
Akademisyen Banu Dalaman da yaptığı konuşmada  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün' ün artık bu işi bırakmasının zamanının çoktan geldiğini söyledi. Dalaman koltuğu bırakmayan Akgün için acaba yumurtaları mı soğuyacak dedi.
 
Akademisyen Banu Dalaman, Başkan Akgün' ün  27 yıldır bir proje geliştirmediğini ve en güzel sahile sahip olan Büyükçekmece' de denizden faydalanmak  ve deniz ulaşımı gerçekleştirmek açısından bir tek proje geliştirmediğini ve de birçok soruna çare aramadığını, DSP nin bu sorunlara çare olmak için canla başla mücadele edeceğini söyledi.