BÜYÜKÇEKMECE' DEN NE İSTİYORSUNUZ?

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; seferleri sona erdirilen Mudanya-Büyükçekmece hattı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

BÜYÜKÇEKMECE 28.05.2019 02:58:00 0
BÜYÜKÇEKMECE

ROTA’DAN NEDEN ÇIKTI…?

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet; yerel seçimlerin ardından sessiz sedasız seferleri sona erdirilen BUDO'nun (Bursa Deniz Otobüsleri) Mudanya-Büyükçekmece hattı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

PARTİ AYIRIMI MI VAR…?

YOKSA CEZALANDIRILIYOR MUYUZ…?

Emanet ; Bursa Büyükşehir ve Büyükçekmece Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen ve yaklaşık 3 yıldır karşılıklı gerçekleştirilen seferler ile Mudanya'yla Büyükçekmece arasını 1 saat 40 dakikaya indiren proje seçimlerden sonra ne oldu da “rafa kaldırıldı “…? Zamanın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün “Türkiye’nin lokomotifleri konumunda olan iki şehir arasın da parti ayırımı gözetmeksizin hizmet götürdüklerini söylerlerken bu gün var olan hizmetten neden mahrum bırakıldıklarını soran vatandaşlar konu ile alakalı ilgili mercilerden “Parti ayrımı mı var? Her seçimden sonra vatandaş olarak cezalandırılıyor muyuz …? sorularına cevap beklemektedir. Emanet;

“Açılış günü tören alanında bizzat ben de vardım. Bursa Ulaşım Toplu Taşıma (Burulaş) Genel Müdürü ;” 2013 yılından buyana deniz ulaşımının iddialı bir markası haline geldik. İstanbul rotasına Büyükçekmece’yi de ekledik “dedi. Başkan Altepe de ,” BUDO’nun İstanbul hattında çalışan beş ayrı gemisi ile artık deniz ulaşımında söz sahibiyiz ve halkımızı saatler süren trafik çilesinden kurtardık. Bu hattın açılmasında büyük emekleri olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Sn. Dr.Hasan Akgün’e  teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Hasan Akgün de daha bitmedi bundan sonra halkımıza arabalı feribotu da getireceğiz dedi. Hatta 31 Mart seçiminden önce tekrar verdiği sözü hatırlatarak müjdesini verdiğine hepimiz şahidiz.”

BUDO “EMİNÖNÜ’ NÜ İŞARET EDİYOR..…!

AL ELİNE BAVULLARI BEKLE BİZİ İSTANBUL YOLLARI…

Okuduğum bazı kaynaklar ve BUDO nun sitesinde bundan sonra bu güzergahta düzenli seyahat eden yolcularının "Mudanya-Eminönü" hattını kullanarak İstanbul veya Mudanya'ya erişim sağlayabileceğini ifade edilmiştir. İyi güzel de; EMINÖNÜ ile BÜYÜKÇEKMECE arası yaklaşık 47 km.Trafiğin açık olduğunu varsayarsak en az bir saatte ulaşım sağlanır. metro yada metrobüsle  gidin derlerse o zaman da önce Beylikdüzü sonra Eminönü'ne gitmek için öncelikle metrobüsle Zeytinburnu durağına ulaşmanız gerekiyor. Metrobüsten indikten sonra tramvaya aktarma yaparak Eminönü'ne ulaşabilirsiniz.Yolcular ellerinde  bavullarla Eminönü’ne ulaşıp oradan Mudanya ya gitmeleri için amansız bir savaş verecekler …… 

SN.MEVLÜT UYSAL;

“ Büyükçekmece Halkı en güzel hizmetleri hak ediyor…”

SN.DR HASAN AKGÜN ;

Hizmetin Temeli Sevgidir...”  diyen…

Vatandaşlardan gelen en büyük tepkinin ; AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Sn. Mevlüt Uysal bey’ e olduğunu ifade eden Emanet; Sn Başkan yerel seçim çalışmalarındaki  vaatlerinde Büyükçekmece adına her şeyimizi ortaya koymamız gerekiyor. Büyükçekmece'nin gelişimi ve ulaşımı bizlerden daha çok sizler için önemlidir.         İlçenin önemli problemlerinden biride ulaşım dır. yeni ulaşım ağı ile Metro ve Metrobüs’ü Büyükçekmece'ye getireceğiz vaadinde bulunurken biz vatandaşlar olarak bu projelerin gelip , deniz ulaşımının gideceğini hiç düşünmedik” diyerek  tepkilerini sürdürmeye devam ediyorlar.

Emanet ;”Konu ile ilgili gerek Sn.Mevlüt Uysal’ın gerekseHizmetin Temeli Sevgidir.” Sloganıyla görev yapan mevcut Belediye Başkanımız  Sn.Hasan Akgün’ün ilçemizi yakından ilgilendiren bu sorununu çözmek ve yeniden ilçemize deniz yolu ulaşımını sağlamak üzere gerekli adımların bir an önce atılmasını istiyoruz’’BUDO A.Ş  yada İDO ile olur onu bilemeyiz “Bizlerde Büyükçekmece Halkı olarak  en güzel hizmetleri  alacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

BU KARAR KOMŞU İLÇELERİDE BAĞLAR…

Türkiye’nin lokomotifi olan İstanbul ve her fırsatta” Mutluluk Şehri “olarak dile getirilen Büyükçekmece  deniz ulaşım hattı, ilçemiz için önem taşıdığı kadar, Beylikdüzü, Esenyurt , Silivri,Çatalca vs..ilçeler içinde  çok önem arz ediyordu. Bu sayede Güney Marmara ve Ege’ye gidecek olan vatandaşların Yenikapı'ya gitmelerine gerek kalmıyordu.bu uygulamayla sadece Büyükçekmece değil komşu ilçelerimizde cezalandırılmış oldular..

Dernek Başkanı Sevgi Emanet ; Seçimler yaklaştığında yada bayram önceleri özellikle Büyükşehir belediyeleri meclis kararları ile vatandaşlarına hizmet adına, kâr gözetmeksizin il genelinde İETT, metro ,köprü veya vapurlarda geçiş ücreti almıyor.Öğrenci akbillerinde indirim yapabiliyor.”Zaten Belediyeler kar amacı gütmez.Faaliyetlerini Kamu yararı gözeterek yaparlar ,kuruluş amaçlarının temel esası budur diyen vatandaşlar ; “ Bir belediye “bu bölgede toplu taşıma aracı kullanacak çok az kişi var ben zarar ederim “  diyemez çünkü; belediye bu hizmeti vermek zorundadır ve verdiği hizmet karşısında kar etme amacı güdemez.” derken ve ortada böyle bir gerçek te varken  Budo seferlerinin kalkmasının altında şayet siyasi bir sebep yatmıyorsa ;” Budo kâr edemiyorum diyerek bu kararı aldı ise ; vatandaşlar bu kararı çok manidar buluyorlar… “diyerek sözlerine son verdi. 

ŞİKAYET VE TALEPLERİNİZİ BU ADRESLERDEN DİLE GETİREBİLİRSİNİZ.

VATANDAŞ OLARAK ÇÖZÜM BEKLİYORUZ…

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi  444 0 340   E-Mail: danisma@bcekmece.bel.tr

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İstanbul İçi : 153

İstanbul Dışı : 212 153 00 00 beyazmasa@ibb.gov.tr

BUDO Çağrı Merkezi İletişim Telefon Numarası
0850 850 99 16  

https://www.burulas.com.tr/sikayet-oneri-