`Büyükçekmece' de şapkadan tavşan çıkarmak derdindeler`

CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, Büyükçekmece' de seçimi kaybeden Ak Parti' nin halkın iradesine ipotek koyarak şapkadan tavşan çıkarma derdinde olduklarını söyledi

BÜYÜKÇEKMECE 13.04.2019 22:48:00 0
`Büyükçekmece

Büyükçekmece’de seçmen kaydı tespiti çalışmaları bin 500 polis eşliğinde günlerdir devam eden çalışmanın ilçe halkını endişe ve huzursuzluğa ittiğini belirten Tezcan, konuyla ilgili Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

 

“Kütüklerle uğraşmayın altında kalırsınız”

 

Büyükçekmece’de kapı kapı gezen bin 500 polisin yurttaşlara ‘Buraya ne zaman geldiniz’, ‘Neden geldiniz’ gibi sorular sorduğunu kaydeden Bülent Tezcan’ın açıklamaları şöyle: Büyükçekmece’de iddia ettiğiniz gibi bir taşıma seçmen hareketi yok. Cüzi miktarda bir artış var. Eğer illa böyle bir şey varsa da bunu en iyi siz becerirsiniz. Nasıl yapıldığını bildiğiniz için 'şöyle yapılmıştır' deyip itiraz ediyorsunuz. İktidar bloğuna sesleniyorum. Bu hazımsızlıklarıyla insanları meşgul edenlere, ülkeyi dünyaya rezil edenlere sesleniyorum. Kütüklerle uğraşmayın altında kalırsınız.”

 

“Olayın rezilliği diz boyu”

 

İlçeye taşıma seçmen kaydeden kişinin Ak Parti Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal olduğunu belgelerle açıklayan Tezcan; “ Uysal soy isimli 22 kişi nakil olmuş 29 Ocak da. Ayrıca kendisinin başkan yardımcısı, özel kalem müdürü, beraber vakıfta çalıştıkları isim bunların tamamı eşleriyle birlikte bir evde yaşıyor görünüyor.

Senin nüfus müdürün Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akrabası. Nüfus müdürünün evine İGDAŞ genel müdürünü, eşini akrabaları kaydettirilmiş. Olayın rezilliği diz boyu. Size bir adres vereyim. Cumhuriyet mahallesi, Erkal sokak Daire:1. Ama burada bir bina yok imara kapalı boş arazi. Ama burada 5 tane seçmen kaydı var. Kim mi bunlar? Celal Babayiğit. 2014 Ak Parti İlçe başkanı ve 2014 seçimlerinde Ak Parti Büyükçekmece belediye başkan adayı. 2019 seçimlerinde de Ak Parti aday adayı. Bu kardeşimizin ailesi boz arazide olmayan bir evde yaşıyor görünüyor. Şapkadan tavşan çıkaranlara sesleniyorum. O şapkadan ateş çıkar. Sizim koyduğunuz ateş” şeklinde konuştu.

 

“Sahte delillerin hiçbir hükmü yoktur”

 

Tezcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İstanbul seçimlerinde hükümetin, adalet bakanının ve iç işleri bakanının eli torbaya girmiştir. Mülkiye müfettişi gönderdiler Büyükçekmece'ye sayım devam ederken millete göz dağı vermek için torbalardaki tutanakların peşine düştüler. Savcılık soruşturma yürütüyorsa delili mülkiye müfettişi mi toplar? Bu nasıl bir düzen? Sandık başkanlarını, hakimlerini en son oy kullanan vatandaşı tehdit ettiler. Yapmaya çalıştıkları şey. Sahte delil üretmek. Polise de suç işletiyorsunuz. Vatandaş geldi bize 'ben oy verdiysem suç mu işledim?' diye.

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir kabile değildir. Yazıktır. Bu sahte delillerin hiçbir hükmü yoktur. Şimdi Maltepe'de sayımları geciktirmeye çalışıyorlar. En son dün akşam hakim YSK talimatı doğrultusunda masalar koyuyor. Sayım işlemi hızlı olsun diye. AKP VE MHP'liler yanlarına aldıkları insanlarla orayı basıyorlar. Bu nedenle sayım yapamadık. Ama her ne yaparlarsa İstanbul’un Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’nin Hasan Akgün, Maltepe’nin Ali Kılıç’tır bu gerçek değişmez.”

 

Seçmen artışı 2.310 kişi

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2009 – 2019 yılları arasındaki seçim verilerine dayanarak ilçede artan seçmen sayılarını rakamlarla verdi. 24 Haziran 2018 genel seçimi ve 31 Mart 2019 yerel seçimleri arasındaki seçmen artışının sadece 2310 kişi olduğunu kaydeden Akgün, “25 bin, 10 bin seçmen taşındı diyenler halka gerçekleri söylemiyor. Söylediklerinin tamamı gerçek dışıdır. Büyükçekmece’ye seçim öncesinde kimlerin seçmen taşıdığını ise kamuoyu çok iyi bilmektedir” ifadesini kullandı. 

 

“Halkın iradesine herkes saygı duyacak”

 

Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu 5 gün içerisinde binlerce Büyükçekmecelinin kapısı çalındı, kapısını açan karşısında polisi buldu. Pek çok eve polis birden fazla kez gitti, halk huzursuz ve tedirgin edildi. Ak Parti adayı Mevlüt Uysal iktidarın da gücünü kullanarak Büyükçekmece halkının huzurunu bozmaktadır. Seçim bitti. Kazanan belli kaybeden belli. Halka, halkın iradesine herkes saygı duyacak.

2007'den bu tarafa gelenlerin gidenlerin hesaplarını yapmaya kalkmışlar. Polisin eline verilen liste, 2007 yılından bugüne kadar Büyükçekmece’ye gelenlerin listesidir. O tarihten bugüne kadar yani 12 yılda binlerce kişi buraya gelmiş, bir bölümü de buradan başka yerlere taşınmıştır. İşte bu liste ile Büyükçekmece’de sahte seçmen üretilmek isteniyor. Bunların gerçekle hiçbir ilgisi olamaz. Büyükçekmece'de seçimleri etkileyecek, iftiraya dönük herhangi bir seçmen artışı söz konusu değildir. Hayali oranlar veriyorlar. Büyükçekmece’de yaşanan bu demokrasi ayıbının bir an önce son bulması, halkın sadığa yansıyan tercihinin gereğinin yapılması tek dileğimizdir. Vatandaşlarımız huzurlu olsun bu ülkede demokrasi vardır. YSK'ye güvenimiz tam.