Tarih: 13.08.2025 11:47

Zabıtadan Çevreyi Kirleten Gençlere Süpürme Cezası

Facebook Twitter Linked-in

Büyükçekmece Belediyesi, Kordonboyu'nda güvenli ve temiz bir çevre için denetimlerini aralıksız sürdürürken, yapılan tüm uyarılara rağmen çevreye kuruyemiş kabuğu atan gençlere yere attıkları çöpleri süpürme cezası verdi.

 

Zabıta Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü kontroller kapsamında, çevreyi kirleten vatandaşlara 2.953 TL idari para cezası uygulandı. Uyarılara rağmen yere çöp atan vatandaşlar, cezalarının yanı sıra kirlettikleri alanları kendi elleriyle temizlemekle de yükümlü tutuldu.

 

Gençler kirlettikleri bölgeyi süpürdü

Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, Kordonboyu'nda düzenlediği akşam denetimlerinde çevre kirliliği, izinsiz seyyar satıcılık ve kamuya açık alanda yüksek ses kullanımı konularında kapsamlı kontroller gerçekleştirdi. Denetimler sırasında bir grup gencin yedikleri kuruyemişlerin kabuklarını yere atarak çevreyi kirlettikleri görüldü. Zabıta Müdürlüğü ekipleri önce gençleri uyardı ardından da yakındaki bir kafeden getirttikleri süpürge ve kürekle gençlerin yerleri süpürmesini istedi. Gençler kirlettikleri çevreyi süpürerek temizledi.


Çevreyi kirleten ve gürültü yapanlar cezadan kaçamadı
 

Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kuralları ihlal edenlere Kabahatler Kanunu kapsamında ceza kesti. Çevreyi kirleten vatandaşlara da, Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle uygulamaya soktuğu, sigara izmariti, kabuklu yemiş, çöp gibi çevreyi kirleten maddeleri yere atanlardan 2.950 TL para cezası almasına yönelik uygulaması gereğince para cezası kesti. Denetimler sırasında izinsiz çadır kuran vatandaşların itirazlarına rağmen ekipler, çadırları kaldırdı. Aynı zamanda, amfi sistemiyle yüksek ses çıkaran sokak sanatçıları uyarılarak yalnızca akustik enstrüman kullanmaları gerektiği belirtildi. Kurallara aykırı şekilde satış yapan seyyar satıcılara da müdahalede bulunuldu.

''Kordonboyu'nda kontrollerimize devam edeceğiz''

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Murat Erçağ, vatandaşların huzurlu ve temiz bir çevrede vakit geçirebilmesi için her akşam yerinde kontroller gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle açıklama yaptı: '' Büyükçekmece Belediyesi olarak, daha yaşanabilir bir Kordonboyu'na kavuşmak amaçlı Zabıta Müdürlüğümüz, Ruhsat Denetim Müdürlüğümüz ve Çevre Koruma Müdürlüğümüz ile her akşam olduğu gibi bu akşam da yerinde kontrollerle çevre temizliğini, seyyar satıcıları ve diğer yüksek sesle müzik yapan sokak sanatçılarını denetleme için bir arada bulunuyoruz bu akşam itibariyle. Bugün yapmış olduğumuz kontrollerde, vatandaşlarımızın aslında caydırıcı bu cezalarımızla alakalı çevreyi mümkün vaziyette temiz tuttuğunu gözlemledik hep birlikte. Aykırı, çevreyi kirleten vatandaşlarımıza kanuni cezalarımızı uyguladık. Bazı sokak sanatçılarımızı amfi kullanmamaları, normal şekilde müziklerini akustik gitarla yapabilecekleri şekilde uyarılarımızda bulunduk. Buradaki asıl amacımız; aslında hep birlikte yaşanabilir, birbirimizin haklarına saygı duyduğumuz, vatandaşlarımızın özgürce, tertemiz birlikte yaşayabileceği bir Kordonboyu'na kavuşmaktı. Zabıta arkadaşlarımıza, Ruhsat Müdürlüğü denetim arkadaşlarımıza, Çevre Kontrol Müdürlüğü denetim arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz yapmış oldukları uygulamalara. Büyükçekmece Belediyesi olarak, Kordonboyu'nda faaliyetlerimize, kontrollerimize devam edeceğiz. Biz örnek kent Büyükçekmece olarak, yaşanabilir bir şekilde Kordonboyu'muzu korumaya devam edeceğiz.''


 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —