"ÜLKEMİZİN MENFAATLERİNİ SAVUNACAĞIZ"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ülkemizi temsilen gittiği Strazburg'ta, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi`nde çalışmalara başladı.

BÜYÜKÇEKMECE 21.03.2016 16:37:57

Dr. Akgün, kesintisiz olarak 16 yıldır Türk Milli Heyeti`nde bulunuyor. Başkan Dr. Akgün’ün genel kurulda, mülteciler ve terör konularında ayrı ayrı iki konuşma yapması bekleniyor.  

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 30. Genel Kurul toplantısı öncesi bir açıklama yapan Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:

“Kongre gündeminde daha birçok maddenin yanında sığınmacılar ve mülteciler konusu da gündeme gelecek. Yerel düzeyde sığınmacıların entegrasyonu önemli bir konu. Sığınmacıların yükünün tek bir ülkeye yüklenmemesi gerekiyor. Biz ülke olarak çok şükür yakın tarihimizde milyonlarca sığınmacı kabul etmiş bir ülkeyiz. Elbette Suriyelileri de kabul ederiz ama bu yük bütün Avrupa’nın yükü. Konuşmamda bütün bunlara değineceğim. Ayrıca, ülkemizin ve tüm dünyanın başındaki terör belası ile ilgili de görüşlerimizi açıklayacağız.”

ÜLKEMİZİN MENFAATLERİNİ SAVUNACAĞIZ

Dr. Hasan Akgün, “kongrede önümüze gelen gündem konularına dair ülkemizin menfaatleri doğrultusunda görüşlerimizi bildireceğiz. Ülkemizin uluslararası arenada yalnızlaştırılması girişimlerine müsaade etmeyiz” dedi.

Dr. Akgün şunları söyledi:  "Ülkemizin çıkar ve menfaatlerinin savunulması bizim başlıca görevimiz olacak. Ayrıca lobicilik yapmak ve ülkemiz yerel yönetiminde özelliği olan program ve uygulamaların da bu platformda ortaya konulması bizim önemli görevlerimiz arasındadır."  

Fransa’nın Strazburg şehrinde gerçekleştirilen kongre, Avrupa Konseyi’nin en önemli iki organından biri. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 1949 yılında aralarında Türkiye`nin de bulunduğu 47 ülke tarafından kuruldu. İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen Türk milli Delegasyonu üyeleri kongre toplantılarına düzenli olarak katılıyor.