TEKNOFEST hayali için Bursa'da hazırlık kampı

TEKNOFEST hayali için Bursa'da hazırlık kampı

2.02.2022 10:05:38
TEKNOFEST hayali için Bursa

BEBKA, Türkiye’nin havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılmak isteyen gençlerin takım liderleri olacak öğretmenleri 3 günlük TEKNOFEST Kampı’nda ağırlamaya başladı.

BURSA (İGFA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA); Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi iş birliğinde proje geliştirerek teknolojik üretim hamlesi yolunda çalışmalara imza atan öğretmenleri 3 günlük TEKNOFEST Kampı kapsamında bir araya getirdi.

TEKNOFEST Kampı’nın festivale hazırlık amacıyla takım liderlerine ve gençlere büyük katkılar sağlayacağını belirten BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, bölge için de kritik öneme sahip bu sektörlerde gelişim sağlayacak ve stratejik iş birlikleri için ortam oluşturacak platformda yer alan gençleri desteklediğini söyledi. Bu kapsamda Bursa’nın ilk DENEYAP’ını Ajans binamızda faaliyete geçirdiklerini anlatan Durak, "2022-2023 “Genç İstihdamı” temamız çerçevesinde, Bursa’dan çıkan proje sayısını ve niteliğini artırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz kampta ise 3 gün boyunca TEKNOFEST 2022 çalışmalarına yönelik hazırlıklar ve eğitimler yer alacak” dedi.

Türkiye’nin çok köklü bir medeniyete ev sahipliği yaparak geleceğini inşa ettiğini söyleyen Bursa Uludağ üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz da, geleceği daha üst kademeye taşımak için çalışan BEBKA’nın kendilerine yakın olması hem üniversitelere hem de öğrencilerimize katkı sağladığını söyledi.

TEKNOFEST’in üniversite-sanayi iş birliklerine entegre şekilde ilerleyerek öğrencilere kariyer olanakları yarattığının altını çizen Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de, öğrencilerin bir drone yapması, teknolojik bir üretim gerçekleştirmesi ve buna yönelik heyecan duyması gençlerin geleceğini olumlu etkileyeceğini kaydetti.

TEKNOFEST’in ülke adına çok değerli bir kazanım olduğunu vurgulayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ise, “2022’de Milli Teknoloji Hamlesine Bursa’nın katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Eğer güçlü ülke olmak istiyorsak, üretimi de güçlendirmeliyiz. Hem ilimize ilk DENEYAP’ını kazandıran hem de gençlerimize ve öğretmenlerimize böyle bir imkân sunan BEBKA’ya teşekkür ederiz" dedi.


Haber Kaynak : İGF