Süleyman Çelebi - Vecdet Öz Gerginliği Sürüyor

Kısa bir süre önce başlayan Vecdet Öz - Süleyman Çelebi atışması Rumelililer Derneği tarafından düzenlenen Beylikdüzü`nde Siyaset" konulu bir panelde de devam etti.

BEYLİKDÜZÜ 24.09.2013 16:30:00
Süleyman Çelebi  - Vecdet Öz Gerginliği Sürüyor

Panele konuşmacı olarak katılan Prof.Vecdet Öz, konuşmasına AK Parti ve hükümeti hedef alan sözlerle başladı, milletvekili Süleyman Çelebi`ye de sataşmadan duramadı. Vecdet Öz konuşmasında; "Milletvekili Süleyman Çelebi`nin kardeşi Fatih Sultan Mehmet Camii Dernek Başkanı, kendisi DİSK Genel Başkanı iken ayağından vuruldu. Peki kim vurdu, neden vurdu? Bunun cevabını versin önce, CHP nin içinde İrlandalılar var. Bu İrlandalılara ve bunlarla işbirliği yapanlara dikkat edin. Bunlar bizimle masaya oturamayacaklarını anladılar ve bize seçimi kaybettirdiler. Benim CHP ye bir vefa borcum var bugün de buraya bu vefa borcumu ödemeye geldim. Seçim döneminde mağdur oldum, yanımda beni savunacak bir tek avukat dahi bulamadım." şeklinde konuştu.

Panele katılan bir diğer konuşmacı Av.İbrahim Menteşağu da Beylikdüzü`nün yıllardır sorunları olduğunu, bu sorunlara çare olmak istediklerini belirtti. 1999 Yerel Seçimlerinde yapılan hatalara tekrar düşmemek için elele vermek zorunda olduklarını söyledi.

Panel devam ettiği sırada CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi salona girdi. Çelebi kendisi orada yok iken hakkında konuşulanlara cevap vermek üzere söz istedi ve kürsüye geldi. 

Çelebi`nin konuşması:

"Vecdet Öz benimle ilgili ayağımdan vurulmamdan tutun, kardeşimle ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulunmuş.” Vecdet Öz (müdahale ederek) Ben arkadan konuşmadım sayın vekilim. S.Çelebi - Sabret cevabını alacaksın şimdi. İlk önce benim kaçık köçek işim sonra sakladığım gizlediğim birşeyim olmaz. Ben ailemin tek solcu insanıyım, bundan da onur ve gurur duyuyorum. (Salonda alkış sesleri) Benim iliğimde kanımda, canımda ve mücadelemde, onurumda ve yaşamımda solculuk vardır, sosyalistlik vardır ve bu mücadeleyi vere vere yürüdüm. Öyle son dakikada solculuk kisvesiyle ortaya çıkan bir insan değilim. Bunun net olarak bilinmesini istiyorum. İkinci olay şu; Bir tek Allah`ın kulu, bir tek Allah`ın sevdiği insan şu huzura çıkar da benim bu parti aleyhinde orada çalışma yaptığımı söylerse milletvekilliğini bugün bırakırım. Herşeyi yüzleşeceğiz, öyle arkadan atma filan yoook."

O sırada Vecdet Öz ayağa kalkarak " Ben arkadan atmıyorum sayın vekilim " diye bağırdı.

Çelebi - "Siz beni dinleyin, lütfen oturun!"

V.Öz - "Ben sizin ailenizin mağduruyum!"

Çelebi- "Oturun yerinize provoke etmeyin burayı, saygısızlık etmeyin."

V.Öz - "Deniz Baykal`ı aradınız mı benimle ilgili?"

Çelebi - "Senin için aradım. Atamayla gelen bir insanın bu bölgede....

(Vecdet Öz oturduğu yerden kalktı)

Çelebi- "Anlatacağım senin rezilliğini ortaya koyacağım yok öyle laf atıp gitmek."

O sırada Vecdet Öz salonu terk etti, Çelebi ise konuşmasına devam etti. "Burada çok sevdiğim aday arkadaşlarım var. Bir tanesiyle ilgili yandaş olmadım aleyhinde olmadım.DİSK Genel Başkanıydım o dönemde. Partide görevim yoktu.Arkadaşlarım dediler ki; bu arkadaşı aday yaparsanız seçimi kaybedersiniz.Ben bunu sayın Deniz Baykal`a da söyledim Önder Sav`a da söyledim MYK üyelerine de söyledim.Dedim ki:Bunun dışında bu bölgeden herhangi birisini aday yaparsanız size seçimi garantiliyoruz.Bunlardan birisi dışında ve Vecdet denilen arkadaşı aday yaparsanız aldığım bilgilere göre Beylikdüzü`nde biz seçimi kaybederiz.Beyefendi araya birçok insan koydu benimle görüşmek için;ben görüşmedim. Yüzyüze ilk defa burada karşılaşıyorum. Dedim ki: bir iyilik yapacaksan seçilme şansın olmadığı için aday olma, biraz sol veya Cumhuriyet değerleri varsa aday olma. "Bu adam yanlıştır, bu adam şudur şu kimlikten geliyor sakın ha oy vermeyin" diye bir tek Allah`ın kulu çıkarsa milletvekiliğimi bırakırım. Abimi işe karıştırıyor...Abim cami dernek başkanı AKP ye çalışmıyormuş filan...

 

"BENİ MHP LİLER VURDU"

" Ya benim vurulmamın bir nedeni abim ya, siz neden bahsediyorsunuz. Bir şebekeyle yaptığı senet nedeniyle beni hedef aldılar. Şu an Yargıtay safhası var. Vurulmamın arkasında MHP liler var, arkasında başka işbirliği yapan kendisini solcu diye tanımlayan bir anlayış var. Benim vurulmamın siyasi bir boyutu yok! Beni vuran vatandaş için doğru dürüst bir soruşturma yapılmadan bir iddianame hazırlandı ve bu iddianameyi hazırlayan savcı, başsavcı tarafından görevden alındı. Sonra o başsavcı da görevden alındı. Verilen cezayı yeterli görmedim Yargıtaya başvurdum yargıtay davayı bozdu. (Menteşağu`ya dönerek) Sayın Başkan siz Belediye Başkan adayısınız, burada partililer var konuşması gerekenler var. Seçildiğim gün Doğru Yol`a gidecektim diyen bir siyasal anlayışla bizim ortak birlikteliğimiz olamaz. Beylikdüzü`nde partimizin ilkelerine uygun hangi aday çıkarsa, örgütümüz kimi benimserse onunla dolaşmaktan onur duyarım."

 

Çelebi`nin konuşmasının ardından söz alan Beylikdüzü Belediye Başkan Aday adayı Av.Menteşağu; "Başta sayın vekilim olmak üzere burada olmayan arkadaşlarla ilgili kişisel polemik yaratan, cevap hakkı doğuran tartışmalardan gerçekten büyük üzüntü duydum. Bizler burada bu konuyu enine boyuna tartışıp sizlerden gelecek katkılarla 2009 yerel seçimlerinde her birimizin kendi payımıza yaptığımız hatalardan gereken dersleri çıkarır 2014 yerel seçimlerde Beylikdüzü`nde nasıl bir yönetim anlayışı, nasıl bir seçim süreci istediğimizi tartışıp birtakım sonuçlar çıkarabileceğimizi umuyorum. 2009 Yapılan değerlendirmelerde ben aday adayıydım mağdur edilen bir aday adayıydım."