BEYLİKDÜZÜ`NDE SİYASET ÇARDAK ALTINDA KONUŞULDU

3. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen Çardak Altı Sohbetleri'nde bu defa siyasi partilerin ilçe başkanları ağırlandı.

BEYLİKDÜZÜ 2.09.2016 08:59:11
BEYLİKDÜZÜ`NDE SİYASET ÇARDAK ALTINDA KONUŞULDU

15 Temmuz sonrası Türkiye ve demokrasi konusunun ele alındığı ve modaratörlüğünü Özge Uzun'un yaptığı söyleşide 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne vurgu yapılırken Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, Umarım bir daha 15 Temmuz gibi bir sınav ile karşı karşıya kalmayız. Biz siyasi dayanışma ortamını bugün ortaya koyamazsak özgür bir hayat süremeyiz. Birlik, beraberlik ve ortak akıl tavrını yerelden başlatıp Türkiye'ye yayabilirsek çok başarılı bir ülke oluruz.” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Çardak Altı Sohbetleri'nde ilçedeki siyasi partilerin başkanları ağırlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ev sahipliğinde farklı partilerin temsilcilerinin katıldığı söyleşide ilçenin siyasi gündemi ve 15 Temmuz sonrası Türkiye ve Demokrasi” kavramları konuşuldu. Konuşmacılar arasında CHP İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, MHP İlçe Başkanı Ali Aydın, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ercan Sevim, Bağımsız Türkiye Partisi İlçe Başkanı Mehmet Aksoy ve Vatan Partisi İlçe Başkanı Barbaros Bahçelioğlu yer aldı.

İdeoloji Ayırt Etmeksizin Herkese Eşit Hizmet Anlayışımız Var”

Buluşmaların en önemli günlerinden birinin yaşandığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; particilik yapmanın doğru olmadığını, hangi ideolojide olursa olsun herkese eşit hizmet anlayışı ile yaklaşmanın demokrasinin bir gerekliliği olduğunu ifade etti. İmamoğlu, Demokrasi, aykırı düşünen bir kişi bile olsa onu korumak için var.” dedi.Siyasi hayatı boyunca toplum yapısına dair iyi gözlemler ve analizler yaptığını sözlerine ekleyen Başkan Ekrem İmamoğlu, ”Toplumun her kademesini, her siyasi yelpazesini tanıdım, birebir tanıdım. Sokakta, evinde, cenazesinde, düğününde, iş hayatında, emek hayatında her türlü anlamda tanımanın okulunu yaşadım. Bu çok değerli bir şey. Yerel yöneticilikte projeleri ortaya koyarken, her kesimin hissiyatını düşünerek hazırlık yaptım. Bunları uygulamaya koyarken de aynı hassasiyetle yürütmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Barış ve Demokrasi İçin Daima Dayanışma İçinde Kalacağız”

Yaklaşık bir buçuk saat süren programa Beylikdüzü halkı da yoğun ilgi gösterdi. CHP İlçe Başkanı Turan Taşkın ise 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Atatürk'ün Yurtta sulh, cihanda sulh” sözlerini hatırlattı. Uzlaşı ortamının önemine değinen Özer, kenetlenme ruhunu sağlayabilmek adına bu etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.15 Temmuz öncesinde de sonrasında da ilçenin siyasi parti temsilcileri ile iletişim halinde olduklarını, birçok karar için ortak hareket edebildiklerini söyledi. Konuşmacı olarak programa katılan tüm ilçe parti başkanlarının ortak görüşü, ülkenin barış ve demokrasi ortamı için birlik ve beraberlik içinde davranacakları vurgusu oldu. Cumhuriyetin değerlerinden asla taviz verilmeyeceğine dikkat çeken başkanlar, demokrasinin tam bağımsız bir Türkiye'nin yönetim anlayışı olduğunun da bir kez daha altını çizdi.

Gülden Mutlu Gençler İçin Söyledi

Çardak Altı Söyleşilerinin sona ermesinden sonra 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları'nın konuk sanatçısı Gülden Mutlu Cumhuriyet Caddesi Etkinlik Alanı'nda sahneye çıktı. Mutlu, sevilen parçaları hayranları ile birlikte söyledi.

Başkan İmamoğlu, Beylikdüzü gençlerle güzel. Çünkü gençtir Beylikdüzü. Dünya Barış Günü'nde Gülden Hanım ile birlikte olmaktan çok keyif alıyoruz.” dedi ve sanatçıya çiçek ile plaket takdim etti.

 

Anahtar Kelimeler: