"Senden Farklı Değilim" Diyorlar

Kültür ve sanat şehri Büyükçekmece, bir kez daha çok özel ve anlamlı bir projeye ev sahipliği yapacak.

BÜYÜKÇEKMECE 4.05.2018 08:47:00

Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Senden Farklı Değilim” adlı fotoğraf sergisi, içinde onlarca başarı öyküsü ve trajedi barındıran engellilerin, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği üyesi fotoğrafçıların çektikleri fotoğraflarla belgelendiği çok özel bir sosyal farkındalık projesine dönüştü.

 

Kültür ve sanat şehri Büyükçekmece, bir kez daha çok özel ve anlamlı bir projeye ev sahipliği yapacak.

 

 Çok anlamlı ve çok özel bir sergi

 

Büyükçekmece Belediyesi, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği (BÜFOD) ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) iş birliğiyle hayata geçirilen “Senden Farklı Değilim” adlı fotoğraf sergisi, birbirinden önemli başarılara imza atan omurilik felçlilerinin, BÜFOD üyesi fotoğrafçılar tarafından çekilen fotoğrafları ile çok farklı bir boyuta taşınıyor. Büyükçekmece Fotoğraf Derneği üyelerinin gönüllü desteğiyle, engellilerin hayatın içindeki varoluşlarını anlatan omurilik felçlilerine yönelik fotoğraf projesi, azim ve kararlılıkla her türlü engelin aşılabileceğini göstermektir.

 

Başarının engel tanımadığını kanıtladılar

Sergide BÜFOD üyelerinin çektiği fotoğraflarda yer alan Ali Ekber Ağkoyun, spina bifida tanısıyla hayata gözlerine açan ancak hastalığını hiçbir zaman engel olarak kabul etmeyen Türkiye Bilek Güreşi üçüncüsü olan başarılı bir sporcu.

1990 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında omuriliği kırılan ve yürüyemeyen ancak hayata sıkı sıkıya sarılan Paralimpik Milli Sporcumuz Tuğçe Akgün, Fransa ve İngiltere’de düzenlenen Tekerlekli Sandalye Atletizm şampiyonalarında Türkiye’yi temsil eden Türki şampiyonu bir sporcu.

Geçirdiği talihsiz bir kaza sonucunda boynu kırılan ve bir daha yürüyemeyen Bahattin Hekimoğlu’da pes etmeyip, hayata sıkı sıkıya tutunan Türkiye şampiyonu bir okçu.

İki yaşındayken çocuk felci geçiren Leyla Gökalp Koca’da 2010 yılında Avrasya Maratonu üçüncüsü olarak başarı maratonun kapısını aralamış ardından da 2011 ve 2013’de gülle ve cirit Türkiye Şampiyonu, 2018 yılında da Türkiye Kadınlar Bilek Güreşi Şampiyonluğuna uzanan başarı öyküsünün kahramanı.

 

 

Yüksekten düşme sonucu omurilik felci olan ve yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdürmek zorunda kalan iki çocuk annesi Fatma Aykut da hayattan kopmak yerine tam tersi hayata daha da sıkı tutunanlardan. Aykut,  bu yıl Kocaeli’nde düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Kadınlar +75 kg da sağ ve sol kolda Türkiye 2’incisi olarak hayata olan tutkusunu sporla pekiştirenlerden.

 

Serginin Geliri Omurilik Felçlileri Derneği’ne

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş ve BÜFOD Başkanı Hürriyet Akın’ın katılımıyla 10 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’de Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası’nda açılacak olan “Senden Farklı Değilim” sergisindeki fotoğrafların satışından elde edilecek gelir ise Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışlanacak.

 

Büyükçekmece Fotoğraf Derneği üyesi olarak gönüllü fotoğraf çekim projesine katılan fotoğrafçılar ise; Ahmet Mücen, Aycan Sezer, Burak Şenbak, Deniz Kalaycı, Efe İkiz, Filiz Gürsu, Hilal Tanyeri, Hürriyet Akın, Pakize Sarıkaya, Salih Yıldırım, Tevfik Ak ve Turan Keskin.