ÂŞIK YENER 12. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

18.10.2021 20:42:16
ÂŞIK YENER 12. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

“Kız Sen İstanbul’un Neresindensin?” “Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana” eserleriyle kamuoyunda bilinen, “Tanırlı Âşık Hacı Yener” olarak da tanınan Âşık Yener, ailesi ve sevenleri tarafından Büyükçekmece 5. Ada da bulunan mezarı başında 12. Yılında 12 Ekim 2021 Salı günü dualarla şiirlerle anıldı.

 

Yoğun bir hava muhalefeti ve ara ara yağan yağmura rağmen mezarı başına gelenleri şairin oğlu Nedim Yener, gelini ve amcakızı Sultan Yener ve Emre Yener karşıladı.

 

Bu yılki anmaya şairi yakından tanıyıp sayan, sanatçı Aslıgül Ay da katıldı. Ailenin ve sanatçı Aslıgül’ün döktüğü helva lokmalar pay edildi. Düşler Dünyasın Kültür Sanat Topluluğu’nun her yıl geleneksel olarak katıldığı bu anmada da yine Başkan İsmail Aydoğmuş’un yaptığı dua, saygı duruşu ve konuşma her zamanki gibi heyecan ve hüzün doluydu. Aslıgül Âşık Yener’den iki eser okudu. Âşık Garipçe Yakup Kalmış da sazıyla katılıp Aşık Yener’in eserlerini canlandırdı. Sanatçı Aylin Dönmez bir eserini canlandırdı.

 

Âşık Yener’e yazdığı şiiri okuyan Ozan Garip Yadigar, Resul Civcik, Figen Sezen şiirleriyle beğeni topladı. Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi Tanır Nahiyesinde 1928 yılında doğan Hacı Yener. Düziçi ve Hasanoğlan Köy Enstitüsünden Sağlık Memuru olarak mezun oldu. Bir süre Tanır da Nahiye Müdürü de olarak görev yaptı. Kayseri, İstanbul gibi illerde Sağlık Memuru olarak görev yaptı. Yazdığı şiirlerden dolayı yargılandı. Hakkında açılan davadan dolayı 6 yıl mesleğinden uzak kaldı. Daha sonra açtığı davayı kazanarak geri döndü. “Binboğa’dan Marmara’ya” adlı divanında şiirlerinin birçoğunu bir araya getirdi. Eserlerinin 200e yakını sanatçılar tarafından okundu. Arı, duru ve akışkan bir dille yazdığı şiirleriyle daha uzun yıllar yaşayacaktır. Anmaya katılanlar: Aileden büyük oğlu Nedim Yener, Sultan Yener, Emre Yener Sanatçılar Şairler Şair yazar Ali Gürz, Sanatçı Aslıgül Ay, Sanatçı Aylin Dönmez, Ozan Cevdet Ergün, Şair Figen Sezen, Ozan Garip Yadigar, Şair Bestekar Habip Özkilislioğlu, Şair Hilmiye Kılıçarslan, Şair yazar İsmail Aydoğmuş, Şair Resul Civcik, Ozan Süleyman Türkyılmaz ve eşi katıldılar.