Nezir Karayün "Basın, Milletin Aynasıdır"

TYBB (Türkiye Yerel Basın Birliği) Genel Başkanı Nezir Karayün 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

BEYLİKDÜZÜ 22.07.2017 18:01:34
Nezir Karayün

Karayün mesajında şu ifadeleri kullandı;


Gücünü Kamuoyu Desteğinden Alan Basın, Milletin Aynasıdır.

24 Temmuz 1908'de basında sansürün kaldırılması dolayısıyla, her yıl 24 Temmuz'un gazeteciler ve basın bayramı olarak kutlandığını hatırlatan Karayün; kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını sürdüren basının, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olduğunu belirtti.


"Bu millet yenilmeyecek"


Karayün; "15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında demokrasiden yana tavır alan basın kuruluşları ve gazetecilerin tutumunun, hain darbe girişiminin bastırılmasında en önemli etkenlerden birisi olmuştur. Halkla iç içe dik duruş sergileyen basın mensupları bugünün temellerini atmıştır. Gücünü kamuoyu desteğinden alan basın milletin aynasıdır. Bizler basın olarak her zaman hainlerin karşısında dik durduğumuz sürece bu millet yenilmeyecektir" dedi.


"En temel haktır"


T.C. Anayasası, Demokrasi ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi çerçevesinde İletişim çağında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün modern dünyada tartışmasız kabul gördüğünü vurgulayan Karayün şunları kaydetti:


"Yerel basının çok zor şartlar altında çalıştığını biliyor ve bu konuda çalışmalarımıza  hız vererek devam ediyoruz. 
Derneğimizin amacı baskı ve haksızlıklara uğrayan üyelerin hukuksal yollardan yapacağı mücadelelerde destek olmak, gazete sahipleri ve çalışanlarının düşünce ve şekil itibarı ile yadırganması ve engellenmesinin önüne geçmektir. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının da, haksızlıklara karşı durabilmesi gerekir. 


"Demokrasimizin güvencesidir"


Milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokrasimizin en büyük güvencesidir. Basında sansürün kaldırılışının  109. yıldönümünde tüm değerli meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, geçmişten günümüze Türk basınına emek vermiş, bugün aramızda olmayan, şehit düşmüş basın mensubu kardeşlerimize Allah'tan rahmet, gazi olanlara şifalar dilerim."


TYBB Haber Merkezi