Kiptaş yerinde dönüşümle ev sahibi yapıyor

Kiptaş yerinde dönüşümle ev sahibi yapıyor

21.12.2021 12:57:36
Kiptaş yerinde dönüşümle ev sahibi yapıyor

İstanbul’un en büyük problemleri arasında bulunan, deprem ve dar gelirli ailelere uygun konut stoğu sorununu çözmek için kolları sıvayan KİPTAŞ, Güngören’de yerinde dönüşüm için start vermeye hazırlanıyor. KİPTAŞ, daha sonra dar gelirli aileler için ürettiği Silivri 4.Etap konutlarının hak sahiplerini belirleyecek.

İSTANBUL (İGFA) - KİPTAŞ Güngören’de 2017’de riskli yapı ilan edilerek yıkılan 136 konutluk Doğakent sitesi sakinlerinin konut sorununu çözdü. 5 yıldır yerinde dönüşüm kapsamında hiçbir firma ile anlaşamayan site sakinleri KİPTAŞ ile anlaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Güngören’de yapılacak yerinde dönüşüm projesinin temelini 22 Aralık’ta atmaya hazırlanan şirket, riskli yapılarının dönüşmesini uzun zamandır bekleyen Doğakent sitesi hak sahipleri; güvenli, depreme dayanıklı, sosyal tesisleri,  donatı alanları ve kapalı otoparkı olan yeni evlerine kavuşturacak.

KİPTAŞ yeni yönetimi, ‘yerinde dönüşüm’ projesinin ilk ikisini Eyüpsultan ve Bağcılar ilçesinde yaptı. Yeni yönetim toplamda 8 proje geliştirdi. Bunların 4 tanesi sosyal konut, bir tanesi kaynak geliştirme, 3 tanesi de yerinde dönüşüm oldu. Silivri 4.Etap Konutları 32 bloktan oluşuyor. Projede her biri kapanmaz balkona sahip 474 adet 2+1 açık mutfak, 702 adet 2+1 kapalı mutfak, 220 adet 3+1 olmak üzere toplam bin 394 konut bulunuyor. Aynı zamanda cadde üstü 50 dükkan ve bir tane de kreş bulunuyor.


Haber Kaynak : İGF