Kılıçdaroğlu Apartman Görevlileri İle Buluştu

Sefaköy Kültür Merkezi`nde yapılan toplantıda İstanbul 3.Bölgede görev yapan apartman görevlileri ile biraraya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Birlikte yaşıyorsak herkesin karnı doymalı. Herkesin işi, aşı olmalı, herkesin sosyal güvencesi olm

19.01.2021 23:08:49
Kılıçdaroğlu Apartman Görevlileri İle Buluştu

Toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan, Emine Gülizar Emecan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Apartman Görevlileri Dernek Başkanı Ahmet Uzun ile üçüncü bölge CHP ilçe başkanları katıldı.

Kılıçdaroğlu, yapmış olduğu konuşmada bu tür toplantıların önemine değinerek sorunu yaşayan kişilerin düşüncelerini açıklamalarını önemsediklerini anlattı.

"Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini, hiçbir insanın çöp konteynerlerinden yiyecek toplayarak beslenmesini, hiçbir kadının pazar artıklarından bir şeyler toplayıp çocuklarına götürmesini istemiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını istediğini ifade etti.

"Sorunu yaşayanlar sizlersiniz, sorunu çözecek olanlarsa bizleriz." diyen Kılıçdaroğlu, elele verildiğinde çözülmeyecek hiçbir sorunun bulunmadığını da dile getirdi.

"Hangi görüşten olursa olsun sorununu çözmeye talibiz"

Hangi görüş, inanç ya da kimlikten olursa olsun, ortak payda olan bayrak ve vatan konusunda bir sorun yoksa herkesin sorununu çözmeye talip olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Benim faizcilerle ve rantiyecilerle bir işim yok, onlar beni sevmezler. Benim fakirin fukaranın sorunuyla ilgilenmeyenlerle de bir ilgim yok. Bu ülkede yaşıyorsak bu ülkede huzur olmalı, her evde bereket, huzur olmalı. Birlikte yaşıyorsak herkesin karnı doymalı. Herkesin işi, aşı olmalı, herkesin sosyal güvencesi olmalı. Hiç kimsenin bir gelecek endişesi olmamalı. Kendisi için değil, ailesi ve çocukları için de gelecek endişesi olmamalı. Bunu sağlayacak kurumun adı sosyal devlettir. Sosyal devlet fakirin fukaranın yanında duran devlettir. Sosyal devlet rantiyecinin, tefecinin yanında duran devlet değildir. Kim adaletten, haktan ve hukuktan yana bir eşitsizlikle karşılaşıyorsa bana haber vermesi yeterlidir. Bunun mücadelesini yapacağım. Bu mücadeleyi yaptığımız zaman siyasetçi olarak görevimizi yapmış oluruz. Eğer ben gözlerime bant çekip sadece tepedekileri görür, aşağıda milyonları görmezsem, onların yoksulluğunu görmezsem ben siyasetçi olarak görevimi yapmamış olurum. Ben sizden oy istemiyorum. Altını çizeyim, oy sizin vicdanınıza aittir. Gidersiniz beğenirsiniz verirsiniz ya da vermezsiniz ama ben politikacı olarak oy veren vermeyen herkesin sorununa talip olmak ve çözmek zorundayım. Yeni bir siyaset anlayışı bu. Yeni bir siyaset anlayışı, ahlaklı bir siyaset anlayışı. Siyasetin temelinde ahlak olmazsa hiçbir şey olmaz, ülkenin sorunlarını çözemez. Siyasetin temelinde ahlak olması lazım." 

"Siz örgütlenin ki o zaman güçlü olursunuz"

Kılıçdaroğlu, örgütlenme konusuna değinerek apartman görevlilerine "örgütlenin" çağrısında bulundu ve şunları söyledi "Siz örgütlenin, örgütlendiğiniz zaman güçlü olursunuz. Sayınıza bakın Türkiye genelinde en az 1 milyon kişisiniz. 1 milyon kişi bir araya gelip ses çıkardığınızda Türkiye'yi sallarsınız. Ben her zaman yanında olacağıma söz veriyorum. Benim ilkem şu; bu ülkede herkesin huzur içinde yaşayacağı güzel bir Türkiye'yi inşa etmek, demokrasi içinde. Demokrasi olmazsa bunların hiçbiri olmaz. Demokrasi aynı zamanda hak isteme rejiminin adıdır. Haksızlığa uğradığım zaman hakkımı isteyebilmeliyim, yasalardan gücümü almalıyım, örgütlenmeden gücümü almalıyım. Bunun adı demokrasidir. Ben hak isterken biri enseme vurup 'hak isteyemezsin' derse orada demokrasi yoktur. Demokrasi o açıdan çok değerlidir, nefes gibidir, hava gibidir, teneffüs ederiz. Dolayısıyla biz hak ararken de demokrasi içinde, kırmadan dökmeden hakkımızı aramalıyız."

" Hep birlikte sahip çıkarsak orunlarınızı çözeriz"

Kılıçdaroğlu, Apartman görevlilerine "Bu memleketin asıl sahipleri sizlersiniz. Bu memleketin asıl sahibi sessiz çoğunluktur. Bu memleketin sorununu asıl yaşayan sizlersiniz. Tasada ve kıvançta beraber olmak zorundayız, birlikte olmak zorundayız. Beraber üzüleceğiz, beraber sevineceğiz. O zaman millet oluruz. O zaman ayrımcılık, o zaman kavga biter. Sorunlarınıza hep birlikte sahip çıkarsak bunları çözeriz. Hepimize düşen bir görev var, düşünmek. Yeni bir siyaset anlayışı, ahlaklı bir siyaset anlayışını bu ülkeye getirmek zorundayız. Adaletli olacak, devlet liyakatle yönetilecek. Liyakat ve adalet kardeş kelimelerdir. Bunları yaptığımız zaman Türkiye'nin önünde hiçbir güç durmaz. Yeter ki ahlaklı bir siyaset olsun, yeter ki halkını-milletini düşünen bir siyaset anlayışı olsun. Yeter ki kibirden uzak, sade vatandaşla oturup konuşabilecek bir siyaset anlayışı olsun. Bunu yaptığımız zaman Türkiye'yi büyütürüz ve bütün sorunlarımızı çözeriz." dedi.

 

Beylikdüzü Apartman Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Uzun da yaptığı konuşmada apartman görevlilerinin sıkıntılarını anlattı apartman görevlilerinin sorunlarının dikkate alınmasını istediklerini dile getirdi.

Sağlıklı barınma başta olmak üzere ekonomik ve sosyal birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarını ancak siyasetçilerin apartman görevlilerinin yaşadıkları sorunlara duyarsız kaldığını ifade eden Beylikdüzü Apartman Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Uzun ‘CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu’nun sorunlarımıza kulak verip bizleri böyle bir toplantıda buluşturması dolayısıyla teşekkür ediyoruz’ dedi.