Kaymakam Mehmet Okur` dan Kutlama Mesajı

Beylikdüzü Kaymakamı 19 Mayıs Atatürk`ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

BEYLİKDÜZÜ 19.05.2017 15:55:06
Kaymakam Mehmet Okur` dan Kutlama Mesajı

Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı kaderini değiştirdiği ve Cumhuriyet tarihimizin miladı olan  günün doksan sekizinci yıldönümü olan bu günde, Atatürk’ü Anma ve  Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor,  kaderde, kıvançta ve tasada bir ve beraber olan milletimize, birlik ve beraberlik  içinde nice bayramlar diliyorum.  

 

19 Mayıs 1919 Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yaktığı, tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihi ve Türk Milletini aydınlık yarınlara kavuşturan, Cumhuriyete  ulaştıran bir dönüm noktasıdır.   

 

19 Mayıs 1919 binlerce şehit verilerek Türk ulusunun kutsal saydığı topraklarda hür  ve bağımsız olarak yaşamasının yolunu açan milli mücadele destanının, ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcıdır. 

19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Ben, Samsun’a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım.” diyerek O’nun kurtuluş yolunda ulusal birliği gerçekleştirmek düşüncesiyle çıktığı bu zorlu yolculukta Türk milletine duyduğu güveni anlatan gündür.    

 

Büyük Devlet Adamı ATATÜRK ulusumuzun birlik, beraberlik içinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan “En Büyük Eserimdir.” dediği Cumhuriyeti “ Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve iran ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız.” diyerek Türk Gençliğine emanet ederek  gençlere duyduğu güveni, verdiği önemi göstermiştir. 

 

Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ATA’sının emanetine sahip çıkacak, onun gösterdiği hedefleri gerçekleştirmek, bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için yurdumuzu ve cumhuriyetimizi koruyarak, bu uğurda üstüne düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirecektir. 

 

Birlik, beraberlik anlayışı içinde, birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan en üst düzeyde eğitim almış, teknolojik yeteneklerle donatılmış Türk Genci, Ulusal bağımsızlık mücadelesindeki inanç ve birlik beraberlik ruhunu aynı kararlılıkla sürdürülecek ve bunu bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecek ve   Türkiye Cumhuriyetini daha aydınlık geleceğe taşıyacaktır. Buna yürekten inanmaktayız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal  ATATÜRK olmak üzere bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı, güzel bir yaşam diliyor, yarınlarımızın güvencesi tüm gençlerimizin ve halkımızın  19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.

Mehmet Okur
Beylikdüzü Kaymakamı