HAYATTA HERKESİN BİR AMACI OLMALI

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün en çok önem verdiği hizmetiçi eğitim seminerlerinden bir tanesi daha bu haftasonu gerçekleştirildi.

BÜYÜKÇEKMECE 7.03.2016 15:51:33
HAYATTA HERKESİN BİR AMACI OLMALI

Seminerde konuşan uzmanlar insanın ayakta kalabilmesi için herkesin bir hayat amacı olması gerektiğine vurgu yaptılar.

Kumburgaz Marine Princess Hotel'de gün boyu süren "Kişisel Gelişim ve Motivasyon" hizmetiçi eğitim seminerine belediye çalışanlarının ilgisi büyük oldu.

Hizmetiçi eğitimin öğlenden önceki bölümünün konuşmacısı Ayşe Acun Erkuloğlu, "Motivasyon" ve "Avucunuzun içindeki kelebek" konulu bir seminer verdi.

Mücadele ruhu

Motivasyonun kişinin bir amaç uğruna harekete geçmesi olduğunu belirten Erkuloğlu, motivasyonu etkileyen iç ve dış etkenler hakkında bilgiler vererek, herkesin bir hayat amacı olması gerektiğini ve kişinin o hayat amacına odaklanarak ayakta durabileceğini belirtti. Mücadele ruhunun motivasyonun olmazsa olmazı olduğuna da vurgu yapan Erkuloğlu; hayat amacı, gelecek hayali ve mücadele ruhunun insanı iç motivasyona götüren etkenler olduğunu sözlerine ekledi.

Emek ve vefanın önemi

Öğlenden sonraki konuşmacı liderlik ve iletişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören'de "At şu adımı" konulu bir seminer verdi. İzgören, neşeli tavırları ve güldüren anlatımıyla gerçekleştirdiği seminerde başarıya giden yolda emek ve vefanın önemine değinerek,girişimcilik, planlama, bilgiye ulaşım konuları hakkında konuştu. Kadınları bilgiye yatırım yapmalarını isteyen Ahmet Şerif İzgören, “Maalesef ülkemizde bilgi derinliği yok. Ülkemizde televizyon izleme oranı yüzde 94, kitap okuma oranı ise yüzde 4" dedi. İzgören, emeği değerli hale getiren şeyin bilgi olduğunu da sözlerine ekledi.

"İz bırakıyor"

Seminer sonrasında konuşmacılara çiçek ve plaket takdim eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konusunda uzman olan kişiler tarafından verilen motivasyon eğitimin belediye personeli üzerinde başarı sonuçlar doğuracağına inandığını ifade ederek şunları söyledi: "Bugün artık tüm dünyada eğitim bu yolla yapılıyor. Bu tür eğitimler sadece siz yol göstermekle kalmıyor daha iyi, daha doğru anlamayı sağlıyor ve iz bırakıyor. Büyükçekmece Belediyesi olarak bizde önemine inandığımız bu tür hizmetiçi eğitimleri yılda en az iki kez gerçekleştiriyoruz."