Gaziantep'te yeni barınakta incelemeler yapıldı

Gaziantep'te yeni barınakta incelemeler yapıldı

30.12.2021 16:56:59
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Burç Yazıbağ’da yapımı tamamlanan ve yakın zamanda hizmete açılması planlanan yeni hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

GAZİANTEP (İGFA)-  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlısı olacak Burç Yazıbağ’da 15 bin metrekare üzerine kurulu yeni ‘Sokak Hayvanları, Köpek ve Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatında sona geldi. Yakın zamanda hizmete açılacak merkezde incelemede bulunan Başkan Fatma Şahin, yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Şahin, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi olarak ayda yaklaşık 7 ton mamanın oluşturulan 200 farklı beslenme noktasında ve mevcut barınakta bulunan hayvanlar için kullanıldığı, ayrıca sivil toplum örgütlerine ayda 4 buçuk ton mama desteği verildiğini vurguladı. Şahin, “Hem Asiye Ateş kızımızın başına gelenlerin tekrar yaşanmaması için tedbir almamız gerekiyor hem de hayvanlarımızı korumamız gerekiyor. Bunlar birbirinin alternatifi değil, bunlar bir tartışma odağı da değil. Hepsini birlikte yapacak güce, kuvvete, aşka ve iradeye sahibiz. Bu tesis bunun bir göstergesi” diye konuştu. 


Haber Kaynak : İGF