'Esnaf ve sanatkarlar kültürel hazinemiz'

'Esnaf ve sanatkarlar kültürel hazinemiz'

14.12.2021 11:34:15

Sakarya Oto Sanatkârları Esnaf Odası Mesleki Yeterlilik Belgesi takdim törenine katılan Başkan Ekrem Yüce, “Esnaf ve sanatkârlarımız en eski zamanlara kadar uzanan kültürel hazinelerimizdir. Esnaflarımızın işleri ne kadar iyiyse, üretime o kadar büyük katkı sağlar. Bizler de bu bilinçle hareket ediyor, esnafımızın refahını ve huzurunu önemsiyoruz" dedi.

SAKARYA(İGFA)-  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SESOB tarafından Sakarya Oto Sanatkârları Esnaf Odası Mesleki Yeterlilik Belgesi takdim törenine katıldı. Reisoğlu Tesisleri’nde düzenlenen ve SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın ev sahipliği yaptığı programda SESOB Başkanı Vali Çetin Oktay Kaldırım, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, oda başkanları, esnaflar ve davetliler yer aldı. Başkan Yüce, buluşmada mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan esnaflara belgelerini takdim etti.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, “Sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Burada 420 esnaf ve sanatkâr arkadaşımız var. Toplam mesleki yeterlilik kurumuna başvuran sayısı 475 55 arkadaşımız çeşitli mazeretleri dolayısıyla katılamadı. Bu mesleklerin içerisinde yer alan motorculuk, kaportacılık, oto elektrik ve ön takımda yeterlilik belgesi almaya hak kazanan esnaf kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

 


Haber Kaynak : İGF