Büyükçekmeceli Muhtarlardan Meclise Büyük İlgi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün, muhtarlara mecliste ayrı bir statü sağlanacağını açıklaması mahalle muhtarlarının meclise olan ilgisini arttırdı.

BÜYÜKÇEKMECE 8.12.2015 15:15:47
Büyükçekmeceli Muhtarlardan Meclise Büyük İlgi

Kendilerine Ayrılan Koltukları Doldurdular

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün, Ekim ayı belediye meclis toplantısında, meclislerde mahalle muhtarlarına özel bir statü tanınacağını açıklamasının ardından meclisin ön koltukları mahalle muhtarları için ayrıldı. Gerçekleşen Kasım ve Aralık ayı meclis oturumlarına büyük ilgi gösteren mahalle muhtarları kendileri için ayrılan koltukları doldurdular.

"Mecliste olmaları her açıdan çok önemli"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, demokrasinin, devletin ve toplumun temel taşı olan muhtarların önemli bir görev yürüttüklerinin altını çizerek; "Mahalle muhtarlarımız yerel yönetimlerde demokrasinin ilk ve en önemli basamağıdır. Muhtarlarımız kendi mahalleleri ve bölgelerini en iyi tanıyan, ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını en iyi bilen yetkililerdir. Muhtarlarımızın meclise ilgi göstermesi hem demokrasi açısından, hem de mahallelerine yönelik sorunların ivedilikle çözülmesi açısından önemlidir. Ayrıca mahallelerine ilişkin olarak mecliste alınabilecek bir kararı, halka en doğru biçimde iletebilecek kişilerde yine muhtarlarımızdır" dedi.