Büyükçekmece Recep Hoca' yı Ebediyete Uğurladı

Büyükçekmecelilerin yakından tanıdığı ve çok sevdiği Recep hoca son yolculuğuna uğurlandı.

BÜYÜKÇEKMECE 29.09.2022 19:15:00
Büyükçekmece Recep Hoca

Büyükçekmecelilerin yakından tanıdığı ve çok sevdiği Recep hoca son yolculuğuna uğurlandı.

01.07.1929 Bulgaristan Şumnu’ da dünyaya gelen ve Kepirtepe Köy Enstitüsü mezunu olduktan sonra çok sevdiği öğretmenlik mesleğini yıllarca yerine getiren emekli Recep Karamaz hoca gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Bu sabah 93 yaşında hayatını kaybeden merhum Recep hoca için Büyükçekmece Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazında CHP İstanbul Milletvekili Dr.Ali Şeker, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün olmak üzere Eğitim, Sanat, Siyaset, Spor temsilcileri ve vatandaşlar saf tuttu.

 

Akgün “ Recep Hocamız Hayatını Eğitime Adamıştı”

Merhum Recep Karamaz hocayı çok uzun süredir tanıdığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, “Değerli büyüğümüz Recep Hoca bir eğitim aşığıydı ve Hayatını eğitime adamıştı, ilçemiz okullarının hangisinde herhangi bir sorun görünce hemen bana iletirdi. Bununla ilgili görsel bir anımız var onu çerçevelettirip ömrümün sonuna kadar saklayacağım. Recep hocama bir kez daha yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar dilerim. Büyükçekmece ailemizin başı sağolsun” dedi.


Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından merhum Recep Hoca, Büyükçekmece Yeni Mezarlığı’ nda ebedi istirahatgahına uğurlandı.