Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi Yiğit Gören`i seçti

Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri Yiğit Gören`i başkanlığa seçti.

BÜYÜKÇEKMECE 22.02.2016 12:28:33
Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi Yiğit Gören`i seçti

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün talimatıyla kurulan Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi, yönetimini oluşturarak çalışmalarına başladı.

Demokratik bir seçim 

Çocukların demokrasi kültürünü benimsemeleri, yaşadıkları ilçenin yönetiminde söz sahibi olabilmeleri ve çocuk haklarını öğrenebilmeleri amacıyla 9-14 yaş aralığında 55 çocuğun katılımıyla kurulan Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi yönetimi seçimle belirlendi.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi`nde Dış İlişkiler Müdürü Abdulhamit Pehlivan nezaretinde bir araya gelen Çocuk Meclisi üyeleri, meclis başkanı, başkan yardımcıları ve katip üye için seçim yaptılar. Gerçekleşen seçim sonrasında Büyükçekmece Çocuk Meclisi Başkanlığı`na Yiğit Gören seçildi. Başkan yardımcılığı görevlerine ise Özgür Cebeci, Bünyamin Mert Bolat, Mehmet Ali Demir, Eylül Dağdelen seçilirken, Sude Genç`te katip üye olarak seçildi.

"Demokrasi kültürü açısından önemli"

Demokrasi kültürünün içselleştirilmesi açısından çocuk meclisine önem verdiklerini kaydeden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Çocuklarımızın düşüncelerini özgür bir ortamda rahatça ifade edebilmeleri, çocuklar için yapılacak olan projeler hakkında fikirlerini beyan etmeleri, ilçenin yönetiminde söz sahibi olabilmeleri açısından Büyükçekmece Çocuk Meclisi`ni önemsiyoruz. Ayrıca çocuklarımızın kendi haklarını öğrenebilmeleri ve onlara söz hakkı tanımak amacıyla Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi kuruldu. Çocuk Meclisi Başkanlığı`na seçilen Yiğit Gören ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.