Bursa Yıldırım'da afet bilinci

Bursa Yıldırım'da afet bilinci

17.12.2021 14:16:10
Bursa Yıldırım

Bursa'da Yıldırım Belediyesi toplumda afet farkındalığının arttırılması için ilçedeki okullarda temel afet bilinci eğitimleri vermeye başladı.

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi, olası bir afet öncesi ve sonrasında alınacak tedbirler, afet sırasında doğru davranış şekli ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında okullarda bilgilendirme seminerleri düzenliyor.

Yıldırım Belediyesi Arama kurtarma Ekipleri tarafından  Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak protokolü kapsamında, ilçedeki mevcut 89 okulda öğrencilere ve personellere yönelik afet farkındalık eğitimleri sürüyor. Bu kapsamda ekipler, Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Merkezi’ndeki 150 özel çocuğa temel afet bilinci eğitimi verirken, 30 personele de ilk yardım, yangın söndürme, kurtarma ve koruma uygulama eğitimi gerçekleştirdi.

YILDIRIM AFETE KARŞI BİLİNÇLENİYOR

Yıldırım’daki bütün okullarda afet farkındalık eğitimleri vereceklerinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 7’den 70’e her insanımızı duyarlı hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceklerini söyledi.


Haber Kaynak : İGF
Anahtar Kelimeler: bursa yıldırım'da afet bilinci