Bizim Beylikdüzü Vakfı`ndan Her Gün İftar

Beylikdüzü Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü Ömer Faruk Koçyiğit, Bizim Beylikdüzü Vakfı adına bir iftar programı düzenledi.

BEYLİKDÜZÜ 12.06.2017 22:32:00
Bizim Beylikdüzü Vakfı`ndan Her Gün İftar

"OLAN OLMAYANA VERECEK" sloganı ile özdeşleşen ve yapılan  faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Bizim Beylikdüzü Vakfı, her gün iftar programları düzenlemeye devam ediyor.

 

Beylikdüzü Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürü ve Bizim Beylikdüzü Vakfı Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Koçyiğit'in Nil Garden Restaurant'ta düzenlediği iftar programında yüze yakın davetli iftar yaptı.

 

Sunuculuğunu Kurucu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Koçyiğit'in yaptığı programda Bizim Beylikdüzü Vakfı Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı İş adamı Halis Kahriman kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Kahriman, ekip arkadaşlarıyla birlikte ilçede ihtiyaç sahibi olan kişileri tesbit ettiklerini ve bu kişilerin evlerine giderek erzak yardımı yaptıklarını ve bu hizmeti yapmaktan son derecede mutlu olduklarını ifade etti.

Kahriman, konuşmasında şu ifadeleri kullandı "Vakfımız "Olan olmayana verecek" diyerek yola çıktı, Allah' ın izniyle ve gönül huzuruyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bugünkü iftar programını düzenleyen Başkan Yardımcısı kardeşim Ömer Faruk Koçyiğit'e ve davete icabet ederek soframıza dahil olan herkese çok teşekkür ederim."

 

Kahriman'dan sonra davetliler arasında bulunan eski Milletvekili Mukadder Başeğmez de bir konuşma yaptı.

Başeğmez sözlerine  "Tuttuğunuz oruçlarınız kabul olsun" diyerek başladı.

Konuşmasında Türk milletinin iyilik medeniyeti kurmuş bir millet olduğunu ifade eden Başeğmez şunları söyledi "Biz gökte kuşları yerde karıncaları düşünen bir neslin torunlarıyız.İnsana ve bütün canlılara değer veren ceddimiz bizleri  "oğul yürürken dikkat et karıncayı ezme " diyerek yetiştirdi. Bizim atalarımız kuş evleri yapmış göçmen kuşları dinlensin diye. Atalarımız vakıflar kurmuş göçmen kuşların yaralı kanatlarını tedavi etmek için. Kimsenin dilini, dinini inancını değiştirmek için İngilizler ve Fransızlar gibi uğraşmamışız kimseye baskı yapmamışız."

 

Başeğmez " Hocalar Ramazan ayı rahmet, şefkat, bereket, merhamet ayı diyor, hani nerede rahmet, bereket?  İnsanlar camilerde tekbir getirerek birbirini boğazlıyor." diyerek üzüntülerini dile getirdi.

 

Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara da değinen Başeğmez bu konuda şu ifadeleri kullandı "Birinci dünya harbinden sonra Osmanlı imparatorluğunu kırk parçaya böldüler şimdi son zamanlarda oynanan oyunla bölünen kırk parçayı da kırkar parçaya bölmek amacındalar. Aklımızı başımıza devşirmeli ve uyanmalıyız içinde bulunduğumuz mübarek ramazan gecelerde birbirimize sarılmalıyız, kalp kırmayalım gönül incitmeyelim."