BEYLİKDÜZÜ, SİVASLILARIN COŞKUSUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ARŞİV 5.09.2013 22:08:00
BEYLİKDÜZÜ, SİVASLILARIN COŞKUSUNA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından,  Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde 4 Eylül Dünya Sivaslılar Günü etkinliği düzenlendi ve organizasyona çok sayıda davetli katıldı.

 

Kur'an-ı Kerim  tilaveti ile başlayan etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşu yapıldı ve İstikal Marşı okundu. BEYSİVDER Başkanı Halit Tuna geceye katılan herkese teşekkür etti.Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'a Atatürk'ün Sivas fotoğrafı hediye edildi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'a 4 Eylül Dünya Sivaslılar Günü etkinliklerine verdiği destekten ötürü Mustafa Kemal Atatürk'ün Sivas Kongresi açıldığı sırada dua ederken çekilmiş bir fotoğrafı hediye edildi. Başkan Uzun, 4 Eylül 1919'da Sivas'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını, alınan karar sayesinde Türkiye'nin bağımsızlığa uzanan yolda çok güçlü bir şekilde ilerleyerek bugünkü demokratik yapısına kavuştuğunu ifade etti

Sivas'a özel türküler seslendirildi

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Dünya Sivaslılar Günü etkinliklerine CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, İlçe Emniyet Müdürü Özcan Yanmaz, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Fatoş Çal da gecede Sivas'a özgü türküleri ile izleyenlere çok özel bir konser verdi.