BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİ SON TOPLANTISINI YAPTI

Beylikdüzü Belediye Meclisi Yusuf Uzun Başkanlığında 2013 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi

ARŞİV 5.03.2014 00:00:00
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE MECLİSİ SON TOPLANTISINI YAPTI

Belediye Başkanı Yusuf Uzun bir konuşma yaparak; beş yılın değerlendirmesini özetledi  " Beş yılda bu meclis salonunda zaman zaman seslerin yükseldiğini gördük ve yaşadık, ancak  hiçbir zaman saygı sınırı zorlanmadı " dedi.

 

BAŞKAN UZUN "HELALLİK " İSTEDİ

 

"Yaptıklarımız,yapmadıklarımız, yapamadıklarımız, eksik bıraktıklarımız var. Bunun da karnesini vatandaşımız verecektir. Önümüzdeki yerel seçimin hayırlı olmasını diliyorum" diyerek konuşmasını sürdüren Uzun "Ben kayıtsız ve şartsız bütün arkadaşlarıma haklarımı helal ediyorum, sizlerden de helallik rica ediyorum. Allah milletimizin önünü açık etsin yar ve yardımcısı olsun"dedi. Meclis üyelerine yaptığı hizmetlerden dolayı birer plaket ve çiçek takdim edilmesinin ardından Grup sözcüleri söz aldı.

CHP Meclis Grup Başkanı Mülayim Demirtaş " Çok fazla iş yapamayan bir ekip olduk. Yusuf Başkana plaket vermekle ilgili nazik davranışından dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı nezaketi bütün siyasi partilerden bekliyoruz" diyerek pankartların kesildiğine işaret etti ve "Bunlar bizim Beylikdüzü'ne yakışır şeyler değil bunlara karşı önlem alabilirsek keyifli bir seçim yaşayacağız sayın Başkan" dedi. Helalleşme konusuna değinmeyen Demirtaş, CHP'nin seçim afişlerinin Belediye zabıta ekipleri tarafından kesilmesini eleştirirken konuyla ilgili çekilmiş fotoğrafları da Başkan Uzun'a gösterdi. MHP Grup Başkanı Halit Tuna ise "Ben bireysel olarak Yusuf Uzun'a hakkımı helal edebilirim, bunda bir sıkıntı yok" derken hakkını helal edip etmediği konusuna ise bir açıklık getirmedi.Tuna konuşmasına şöyle devam etti: "Diğer arkadaşlarım da haklarını helal eder ya da etmezler. Biz seçilmiş meclis üyeleri olarak kimseden yılmadan gerektiği gibi hizmet ettiğimize inanıyorum. CHP ve AK Parti grubu MHP yi yok görerek seçime girme hazırlığı yapmaktalar.Onlar kadar paramız olmayabilir ama çok şükür gurur ve onurla mücadele etmek için MHP olarak asla ve asla kural tanımaz olmadık" 

 

"BİR TANE PROJENİZİ  SÖYLEYİN "

Projeler konusuna da değinen Halit Tuna "Öğretmen Evi Vehbi beyin döneminde yapıldı, siz sadece tefrişatını yaptınız. Sayın Başkan başlayıp da bitirmek üzere olduğunuz veya bitirdiğiniz bir tane projenizi söyleyin. Bize millet soruyor 650 milyon TL lık harcamayı sayın Yusuf Başkana soruyor musunuz? Ben de milletin verdiği yetkiye  dayanarak sayın Başkana soruyorum şu 641 projenin şu 41 ini anlatın da bizler de gerçekten sayın Başkan proje yapmış diyelim."

"Turgut Özal ile başlayan Bolu tünelinin Bülent Ecevit'in Başbakanlığı dönemindeki koalisyon hükümeti tarafından bitirilemediğini ve "Boş kalmasın patates deposu yapalım" denildiğini hatırlatan Başkan Uzun "Erken seçim sonrası Recep Tayyip Erdoğan diye bir adam geldi o tünelin ucunu buluşturdu.O tünelden sonra da Türkiye'de birçok tüneller açıldı.Bu örneği neden verdim; benden önce bu kentin yararına hizmet etmiş Belediye Başkanlığı Meclis üyeliği yapmış herkesten Allah razı olsun. Bunu ilk göreve geldiğimde de söylemiştim.Biz projeyi iyi biliriz Türkiye projeyi AK Parti ile tanıdı, keşke daha önce tanısaydı.Görüyorum ve anlıyorum ki 641 proje çok ağır gelmiş, hazmı zor oluyor. Şu anda güncellendi ve şu an itibarıyle proje sayımız 760 oldu.Projeyi AK Parti ile öğrendiler"

 

" BEYLİKDÜZÜ'NÜN BEŞ YILINI MAHVETTİNİZ "

 

Bunun üzerine söz alan Demirtaş " Bu meclis ve Beylikdüzü halkı sizi hazmetti ya, gerisini boş verin. Beylikdüzü'nün beş yılını mahvettiniz.Beylikdüzü' nün ve ülkenin geldiği nokta berbat bir nokta.Sevgi saygı ve hoşgörünün kalktığı bir ülkede yaşıyoruz,herkes kutuplaştı. Birçok bilboardı Başkanlık makamınız ve yetkinizi kullanarak işgal ettiniz".

 

MHP meclis üyesi Mustafa Erdoğdu da aktif siyaset hayatını noktaladığına işaret ederek. "Mecliste birlikte çalıştığım herkese hakkımı helal ediyorum, başkan hariç" deyince Başkan Uzun "Ya Mustafa bey gel artık helalleşelim" dedi ancak Mustafa Erdoğdu "yüz yıl geçse de sana hakkımı helal etmem" diye cevap verdi.

Böylece ilk toplantısını nisan 2009 yılında yapan Beylikdüzü Belediye Meclisi son toplantısını tamamlamış oldu. 

 

www.beyhaber.com